Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Apple: «δημιουργεί» ελλείψεις οθονών αφής για τους ανταγωνιστές της;

Apple

Τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τον ανταγωνισμό όταν η Apple αποφασίζει να κατευθύνει τα πραγματικά τεράστια αποθέματα ρευστού που διαθέτει σε εξαρτήματα ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας για τους κατασκευαστές. Ειδικά όταν η εταιρεία απ’ το Cupertino μπορεί να διαθέσει ποσά της τάξεως των 3,9 έως 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τους DigiTimes λοιπόν, η Apple σήμερα ελέγχει σχεδόν το 60 τοις εκατό της παγκόσμιας παραγωγικής δυνατότητας σε οθόνες αφής μέσω των εταίρων της, όπως είναι η Wintek και η TPK, με αποτέλεσμα να παρατηρείται κάποια «στενότητα» στον ανταγωνισμό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, οι κατασκευαστές tablets δυσκολεύονται να παράγουν και να διαθέσουν αρκετά προϊόντα για να καλύψουν την ζήτηση λόγω της έλλειψης οθονών, με τελικό αντίκτυπο στον καταναλωτή την συρρίκνωση του εύρους των επιλογών του. Το όλο ζήτημα έχει καταστεί ιδιαίτερα επιζήμιο για τους νέους και ελπιδοφόρους κατασκευαστές οι οποίοι έχουν να ανταγωνιστούν μεγαθήρια όπως οι HP, RIM, Motorola, HTC, Samsung, LG, Dell (δηλαδή όλες εκτός της Sony) για να εξασφαλίσουν τις λιγοστές σχετικά διαθέσιμες οθόνες.

Έτσι, όλα τα δεδομένα δείχνουν πως λογικά η Apple θα μπορέσει σχετικά εύκολα να ανταποκριθεί στην ζήτηση για το iPad το 2011, ενώ οι ανταγωνιστές της θα δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τους καλπάζοντες ρυθμούς της αγοράς, αν δεν συμβεί κάτι βέβαια, για να αλλάξουν οι «ισσοροπίες».[via]

: http://www.techandtech.gr/2011/02/apple_20.html#ixzz1EWL7KooN

Δεν υπάρχουν σχόλια: