Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Συζητήσεις της Apple με τους δημιουργούς της εφαρμογής Smurfs' Village

undefined

"
Μια αναφορά στο διαδίκτυο θέλει την Apple να πραγματοποιεί συζητήσεις με τους δημιουργούς της εφαρμογής Smurfs' Village σε έντονους κλίμα, για τις In-App αγορές που προσφέρει."

Οπως σας είχαμε ενημερώσει στο πριν λίγες ημέρες, ένας βουλευτής των ΗΠΑ είχε εκδηλώσει την ανησυχία του για τις παιδικές εφαρμογές τύπου Smurfs' Village που προσφέρονται για το iPhone στο App Store, και προσφέρουν In-App αγορές. Η ανησυχία επικεντρώνεται στα παράπονα αρκετών γονιών, για σημαντικές χρεώσεις από εφαρμογές του είδους.

Η ιστοσελίδα PocketGamer αναφέρει [via] πως η Apple φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τους δημιουργούς της εφαρμογής Smurfs' Village, συζητώντας το θέμα σε έντονο κλίμα. Σύμφωνα με τις πηγές της ιστοσελίδας, η Apple είπε στην Capcom πως το "δωρεάν" παιχνίδι τους για παιδιά, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα με τον αυξανόμενο αριθμό γονέων που παραπονιούνται πως τα παιδιά τους, έχουν χρεώσει τις πιστωτικές τους κάρτες με σημαντικά ποσά, μέσω των In-App αγορών εν αγνοία τους.

Αυτό κυρίως οφείλεται στην Apple και το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται στο iTunes, με αποτέλεσμα όταν ο χρήστης εισάγει το συνθηματικό του, οποιαδήποτε downloads πραγματοποιηθούν, δωρεάν ή επί πληρωμή, δεν απαιτείται εκ νέου η εισαγωγή του συνθηματικού.

Η ιστοσελίδα επισημαίνει ότι σε πολλές περιπτώσεις η Apple έχει προχωρήσει σε επιστροφή χρημάτων λόγω αγορών που έχουν πραγματοποιηθεί κατά λάθος, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν οι ενέργειες αυτές οφείλονται στην Apple, τις εταιρίες πιστωτικών καρτών ή την Capcom. Οι φήμες πάντως θέλουν την Apple να κάνει πιο αυστηρή την διαδικασία εισαγωγής στο iTunes, που από τα 15 λεπτά περιορισμού που υφίσταται σήμερα προκειμένου να ζητηθεί εκ νέου το συνθηματικό του χρήστη, εκτιμάται πως θα μειωθεί στα πέντε λεπτά.

Αν και τίποτε δεν είναι σίγουρο προς το παρόν, η παραπάνω επιλογή φαντάζει λογική, προκειμένου η Apple να περιορίσει τις κατά λάθος αγορές, σε εφαρμογές του είδους που φαίνεται να έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς στο ηλεκτρονικό κατάστημα

: http://www.techandtech.gr/2011/02/apple-smurfs-village.html#ixzz1EJj75rVE

Δεν υπάρχουν σχόλια: