Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Βραβείο «Best Mobile App» για το Angry Birds

Angrybirds

Εμπνευσμένο από ένα σκίτσο «άγριων» πουλιών, το Angry Birds έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στο App Store το Δεκέμβριο του 2009. Τότε, οι προγραμματιστές της φινλανδικής Rovio Mobile θα ήταν αδύνατο να πιστέψουν ότι μετά από μερικούς μήνες το δημιούργημά τους θα γίνονταν τόσο δημοφιλές, ώστε να θεωρείται pop σύμβολο. Δεκάδες εκατομμύρια χρήστες περνούν καθημερινά ατέλειωτες ώρες μπροστά από την οθόνη του κινητού τους, προσπαθώντας να «εξολοθρεύσουν» διαβολικά πράσινα γουρούνια. Το Angry Birds έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις στη σχετικά σύντομη πορεία του και κατά συνέπεια η προχθεσινή βράβευσή του από το GSMA, τον οργανισμό που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της βιομηχανίας των τηλεπικοινωνιών, ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Το Angry Birds είναι λοιπόν επισήμως το «Best Mobile App» της χρονιάς και οι κριτές μάλλον δεν δυσκολεύθηκαν ιδιαίτερα να αιτιολογήσουν την επιλογή τους: «Πρόκειται για μία εφαρμογή που είναι απλή, έξυπνη, ιδιαίτερα εθιστική και παράλληλα ιδανική για εύκολη κατανάλωση. Η παρουσία της υπογράμμισε τη σημαντικότητα του applications market, ενώ παράλληλα κατάφερε να αναδείξει την αξία των μικρών, ανεξάρτητων, developers».

Οι Rovio, Clickgamer, Chllingo όμως δεν παρέλαβαν μόνο ένα βραβείο από το GSMA προχθές το βράδυ. Το Angry Birds, εκτός από «Best Mobile App», κέρδισε επίσης τη διάκριση «App of the Year on the Apple Platform» (εφαρμογή της χρονιάς στην πλατφόρμα της Apple). Στις υπόλοιπες πλατφόρμες τους τίτλους των εφαρμογών της χρονιάς κέρδισαν οι Google Maps της Google (Android), BlackBerry Messenger της Research In Motion (BlackBerry) και Zum Zum των Herocraft & InnerActive (Nokia)[via]

: http://www.techandtech.gr/2011/02/best-mobile-app-angry-birds.html#ixzz1EU5I9OW5

Δεν υπάρχουν σχόλια: