Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Το Facebook προσθέτει επιλογές για ομοφυλόφιλους στην κατάσταση της σχέσης των χρηστών

Facebook

Δυο νέες επιλογές πρόσθεσε το Facebook στο σημείο του προφίλ όπου δηλώνεται η προσωπική κατάσταση του χρήστη. Πρόκειται για τα “in a civil union” και “in a domestic partnership”, που αποτέλεσαν δημοφιλή αιτήματα και προέκυψαν μετά από συνεννόηση με το Δίκτυο Υποστήριξης του Facebook, μια οντότητα που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2010 και σκοπό έχει να προστατεύσει από το ηλεκτρονικό bullying άτομα με μη-ετεροφυλόφιλη σεξουαλική συμπεριφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο είχε δημιουργηθεί μετά από ορισμένα τραγικά περιστατικά όπως αυτό του Tyler Clementi, που πριν από μερικούς μήνες είχε οδηγηθεί στην αυτοκτονία όταν συμμαθητές του τον μαγνητοσκόπησαν κρυφά σε προσωπικές στιγμές και δημοσίευσαν το βίντεο στο internet.

Εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε ότι στόχος της υπηρεσίας είναι να δώσει στους χρήστες του την ευκαιρία να εκφράσουν την πραγματική κατάσταση της σχέσης τους. Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την έναρξη της συνεργασίας του Facebook με το MTV και τον νεαρό τραγουδιστή Justin Bieber, σε μια ευρύτερη καμπάνια εναντίον του ηλεκτρονικού bullying.

Προς το παρόν οι νέες επιλογές εμφανίζονται μόνο στους χρήστες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας και της Αυστραλίας.

: http://www.techandtech.gr/2011/02/facebook_20.html#ixzz1EU1Bawmm

Δεν υπάρχουν σχόλια: