Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Τον Μάρτιο θέλουν οι φήμες την παρουσίαση του iPad 2ης γενιάς



"Μια ακόμη φήμη για την ενδεχόμενη παρουσίαση του iPad 2ης γενιάς, θέλει την Apple να παρουσιάζει την επόμενη έκδοση του δημοφιλούς gadget τον Μάρτιο."


Ενα blog από την Ιαπωνία φέρει την ευθύνη για την "φήμη της εβδομάδας" που αφορά την παρουσίαση του iPad 2ης γενιάς, το οποίο κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει αξιόπιστες πληροφορίες. Η ιστοσελίδα λοιπόν υποστηρίζει πως η Apple προτίθεται να παρουσιάσει το επόμενο μοντέλο της συσκευής τον Μάρτιο, σε μια σχετικά μικρή παρουσίαση. Οι φήμες της προηγούμενης εβδομάδας θέλουν το iPad να παρουσιάζεται μαζί με την έκδοση του λειτουργικού iOS 4.3 αυτή την εβδομάδα.

Η σχετική δημοσίευση επισημαίνει πως το πιθανότερο είναι να ανακοινωθεί μεν η συσκευή τον Μάρτιο, αλλά με την διαθεσιμότητά της σε ΗΠΑ και διεθνώς να προορίζεται για αργότερα.

Στο μεταξύ οι αναφορές με τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά του iPad 2ης γενιάς που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο τους τελευταίους μήνες, θέλουν την συσκευή να ενσωματώνει την τεχνολογία NFC (Near Field Communication), προκειμένου να υποστηρίξει οικονομικές συναλλαγές, καθιστώντας τις συσκευές όπως το iPad και το iPhone σε ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Η Apple μάλιστα φέρεται να αναπτύσσει και μια σειρά από σχετικά αξεσουάρ, που θα επικοινωνούν ασύρματα με τις μελλοντικές iOS συσκευές , οι οποίες θα ενσωματώσουν το μικροτσίπ με την τεχνολογία NFC.

Η πιθανότητα ενσωμάτωσης της εν λόγω τεχνολογίας στο iPad 2ης γενιάς φαντάζει αρκετά πιθανή, αφού η Apple τον περασμένο μήνα αναζητούσε εξειδικευμένους τεχνικούς με την τενχολογία RFID, με την εταιρία να φέρεται πως δοκιμάζει ήδη συσκευές iPhone που υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC.

Παρότι οι φήμες για την παρουσίαση του iPad αλλάζουν από μέρα σε μέρα, η δική μας εκτίμηση είναι πως η επόμενη έκδοση του iPad θα παρουσιασθεί, όταν η Apple θα είναι σε θέση να το κάνει διαθέσιμο σχετικά άμεσα. Θα λέγαμε πως η ανακοίνωση μιας εντελώς καινούργιας συσκευής δικαιολογεί την ετεροχρονισμένη διάθεση, ενώ η ανανέωση ενός υφιστάμενου μοντέλου όχι. Αν η εταιρία προτίθεται να ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης του iPad με το iPhone, τότε η προαναφερθείσα άποψη ενισχύεται με το γεγονός ότι τα μοντέλα του iPhone 3G, 3GS και 4, διατέθηκαν περίπου σε χρονικό διάστημα 10 με 30 ημερών από την ημερομηνία παρουσίασης. Με την Apple φυσικά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για οτιδήποτε.

: http://www.techandtech.gr/2011/02/ipad-2.html#ixzz1DORxIcuh

Δεν υπάρχουν σχόλια: