Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Δωρεάν προφυλακτικά μέσω iPhone!


Εφαρμογή στο iPhone για δωρεάν προφυλακτικά εγκαινίασε η Υπηρεσία Υγείας της Νέας Υόρκης. Μόλις παραστεί ανάγκη για προφυλακτικά, οι πολίτες μαθαίνουν από το smartphone το κοντινότερο σημείο από όπου μπορούν να τα βρουν δωρεάν.

Η αξιωματούχος της Υπηρεσίας δρ. Μόνικα Σουίνι, δήλωσε ότι στόχος τους είναι "η Νέα Υόρκη να γίνει η πιο σεξουαλικά ασφαλής πόλη στον κόσμο".


Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για τα iPhone και τα τηλέφωνα Android.

Έχει στη διάθεσή της στοιχεία για 1.000 διαφορετικά σημεία διάθεσης δωρεάν προφυλακτικών. Διαθέτει μάλιστα και GPS, ώστε να μην συναντούν οι χρήστες προβλήματα να φτάσουν στα σημεία αυτά.

Τα εγκαίνια της εφαρμογής έγιναν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, ωστόσο η Νέα Υόρκη διαθέτει στους πολίτες εδώ και πέντε χρόνια, περίπου 3 εκατομμύρια προφυλακτικά δωρεάν ανά μήνα.

Πάντως, η εφαρμογή δεν χαροποιεί τους πάντες. Γονείς εφήβων διαμαρτύρονται ότι ωθεί τα παιδιά τους στην πρώιμη σεξουαλική επαφή.

Η δρ. Σουίνι απαντά σε αυτούς: "Εμείς δεν προωθούμε το σεξ γενικά, αλλά το ασφαλές σεξ. Στη Νέα Υόρκη, έφηβοι και προέφηβοι κάνουν σεξ ούτως η άλλως και θα κάνουν είτε τους δώσουμε δωρεάν προφυλακτικά είτε όχι".[via]

: http://www.techandtech.gr/2011/02/iphone_18.html#ixzz1EJialBUq

Δεν υπάρχουν σχόλια: