Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

"Safe Deposit Box" στο Mac OS X 10.7;
"Μια καινούργια πατέντα της Apple, καταδεικνύει το ενδεχόμενο προσθήκης στην επόμενη έκδοση του Mac OS X, μιας λειτουργίας που θα επιτρέπει την αποθήκευση αρχείων στο 'σύννεφο' με ασφάλεια."


Οπως φαίνεται από την σχετική πατέντα που αναφέρει η ιστοσελίδα Patently Apple, η Apple προτίθεται να συμπεριλάβει στο λειτουργικό, μια λειτουργία που ενδέχεται να δώσει λύση στο πρόβλημα ασφάλειας με την αποθήκευση των αρχείων στο "σύννεφο". Ενδέχεται λοιπόν ένα από τα καινούργια χαρακτηριστικά του Mac OS X Lion, να είναι το "Safe Deposit Box", το οποίο θα προστατεύει τα αρχεία που θα αποθηκεύσει ο χρήστης στο σύννεφο.

Η κεντρική ιδέα που περιγράφει η πατέντα, έχει να κάνει με ένα εικονίδιο, στο οποίο ο χρήστης θα μπορεί να σύρει τα αρχεία του, τα οποία αυτομάτως θα γίνονται upload στο σύννεφο, ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύονται από τους servers της Apple. Τα αρχεία του χρήστη θα είναι έπειτα διαθέσιμα, κάνοντας εισαγωγή στην σχετική υπηρεσία της Apple, χρησιμοποιώντας όνομα χρήστη και συνθηματικό. Προκειμένου να υπάρχει αυξημένη ασφάλεια, η είσοδος στην υπηρεσία θα απενεργοποιείται μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία κάποιος τρίτος. Ενδέχεται μάλιστα με την συγκεκριμένη λειτουργία να αποθηκεύονται και οι αγορές από το iTunes Store, παρέχοντας ένα επιπλέον backup με τα σχετικά αρχεία του χρήστη.

Παρόμοιες δυνατότητες περιλαμβάνονται στο FileVault που περιλαμβάνεται ήδη στο Mac OS X, με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη για κρυπτογράφηση των αρχείων, αλλά μέχρι σήμερα η Apple δεν έχει ενσωματώσει παρόμοια λειτουργία στις διαδικτυακές της υπηρεσίες.[via]

: http://www.techandtech.gr/2011/02/safe-deposit-box-mac-os-x-107.html#ixzz1En6x77lz

Δεν υπάρχουν σχόλια: