Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Μήπως να κλειδώσεις το ασύρματο δίκτυο;

Μήπως να κλειδώσεις το ασύρματο δίκτυο;


Όλο και περισσότεροι χρήστες προσπαθούν να κλέψουν το Wi-Fi του γείτονα και να συνδεθούν ασύρματα στο διαδίκτυο χωρίς να πληρώνουν δική τους σύνδεση.
Το ποσοστό αυξήθηκε από 18% που ήταν το 2008 σε 32% το 2010 σύμφωνα με εθνική έρευνα στις ΗΠΑ της ΜΚΟ Wi-Fi Alliance.

Αυτό δείχνει ότι οι καταναλωτές δεν έχουν τις γνώσεις ή τη διάθεση να κλειδώσουν την ασύρματη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο αφήνοντάς την ανοιχτή στον οποιονδήποτε.
Αυτός ο “οποιοσδήποτε” μπορεί να μπει στο ίντερνετ αλλά και να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό στο Facebook, το Twitter και άλλους λογαριασμούς με ένα απλό εργαλείο όπως το Firesheep.
Με το Firesheep, που διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο, σχεδόν ο οποιοσδήποτε (γείτονας) θα μπορέσει να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς σας σε όλα τα site με λίγες απλές κινήσεις, δεν χρειάζονται δηλαδή προχωρημένες γνώσεις.
Φυσικά υπάρχουν και άλλοι κίνδυνοι καθώς οι παιδόφιλοι χρησιμοποιούν κυρίως ασύρματα δίκτυα τρίτων για να μπουν στο ίντερνετ και να κατεβάσουν φωτογραφίες παιδιών.
Τα ανοιχτά δίκτυα αποτελούν συνήθως ένα πεδίο δραστηριοποίησης όσων θέλουν να κάνουν παρανομίες στο διαδίκτυο αλλά και των τσαμπατζήδων που θέλουν απλά να κάνουν μια βόλτα στο διαδίκτυο και δεν έχουν δική τους σύνδεση.
Η ρύθμιση της σύνδεσης Wi-Fi έτσι ώστε να μην είναι ελεύθερη αλλά κλειδωμένη είναι πολύ εύκολη να γίνει.
Αν δεν μπορείτε μόνοι σας, καλό θα ήταν να τηλεφωνήσετε στην εταιρεία παροχής ίντερνετ και να τους ζητήσετε οδηγίες για να κλειδώσετε το ασύρματο δίκτυο.
Σίμος Κοσμετάτος[via]

: http://www.techandtech.gr/2011/02/blog-post_10.html#ixzz1DZ31FLTp

Δεν υπάρχουν σχόλια: