Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ταμπλέτες με Windows 8 μέσα στο 2011


undefined

Οι ταμπλέτες με την επόμενη έκδοση των Windows (Windows 8) μπορεί να φτάσουν στην αγορά πολύ νωρίτερα απ'ότι αρχικά είχε αφήσει να φανεί η Microsoft. Σύμφωνα με διαρροές μέσα από την εταιρεία, οι πρώτες ταμπλέτες με Windows 8 που θα τρέχουν σε επεξεργαστές ARM, θα εμφανιστούν στην αγορά πριν το τέλος του 2011.
Οι πηγές του Business Insider μιλούν για έναν στρατό χιλίων μηχανικών που εργάζονται ειδικά στην έκδοση των Windows 8 για τους επεξεργαστές της ARM, ενώ ένας αναλυτής της Morgan Stanley ανέφερε ότι η εταιρεία "είναι πιο κοντά στον ανταγωνισμό απ'όσο πιστεύουν μερικοί". Ωστόσο, ακόμα και στις εταιρείας που έχουν ήδη υιοθετήσει το iPad της Apple, η Microsoft γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, εισπράττοντας ποσά για άδειες χρήσης.
Σύμφωνα με τον Adam Holt, στις επιχειρήσεις αυτές, οι χρήστες ζητούν πρόσβαση από το iPad τους σε υπάρχοντες υπολογιστές ή εξυπηρετητές της Microsoft, απαιτώντας άδειες χρήσης για την απομακρυσμένη πρόσβαση. "Όπου χρησιμοποιούνται iPad, υπολογίζουμε ότι η Microsoft εισπράττει περίπου $100 ανά συσκευή στο σενάριο αυτό".
Αν όμως η Microsoft θέλει να μπει για τα καλά στην αγορά αυτή, χρειάζεται τα Windows 8 να είναι μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το λειτουργικό αναμένεται να είναι προσαρμοσμένο για φορητές συσκευές, και ειδικά ταμπλέτες, με βασική και πρωταρχική υποστήριξη για μικρούς, γρήγορους και όχι ενεργοβόρους επεξεργαστές. Που σημαίνει, απομάκρυνση από την παραδοσιακή πλατφόρμα x86 των Intel και AMD.
Πηγή: Slashgear  [via]

: http://www.techandtech.gr/2011/02/windows-8-2011.html#ixzz1EbqZfYZn

Δεν υπάρχουν σχόλια: