Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

2011: Αύξηση της αγοράς των υπολογιστών χάρη στα tablets


Η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών προβλέπεται ότι θα παρουσιάσει αύξηση κατά 14 ποσοστιαίες μονάδες με σημαντικό μερίδιο να αναλογεί στις πωλήσεις των tablets, σύμφωνα με έρευνα του οίκου αναλύσεων Canalys. Η Canalys αναφέρει πως, συνολικά, οι πωλήσεις των tablets αναμένεται να αγγίξουν τις 52 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως με την Apple να κατέχει περίπου το 75% της πίτας, και τις υπόλοιπες φίρμες να διεκδικούν μερίδιο των 12 εκατομμυρίων μονάδων που απομένει.

Η εκρηκτική αύξηση, ωστόσο, της αγοράς των tablets αναμένεται να μειώσει το μερίδιο των παραδοσιακών κατασκευαστών ηλεκτρονικών υπολογιστών για αυτή τη χρονιά. Ενδεικτικά, η έρευνα της Canalys σημειώνει ότι για κάθε 10 tablets που θα πωλούνται μέσα στο 2011, θα χάνονται οι πωλήσεις 5 netbooks ή notebooks.

Στην κατηγορία των φορητών υπολογιστών θα παρουσιαστεί αύξηση της τάξης του 8%. Πιο συγκεκριμένα, στον καταναλωτικό τομέα οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών θα αυξηθούν κατά 5.2% αγγίζοντας τις 113.8 συσκευές, ενώ στον επιχειρηματικό τομέα οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 11.2%. Οι πωλήσεις των netbooks θα εμφανίσουν πτώση πωλήσεων κατά 13%, με τη συνολική διάθεση των συσκευών να αγγίζει τις 34 εκατομμύρια μονάδες.

via [SecurityLabs.gr][via]

Read more: TECH&TECH: 2011: Αύξηση της αγοράς των υπολογιστών χάρη στα tablets http://www.techandtech.gr/2011/03/2011-tablets.html#ixzz1Gy9pchwf

Δεν υπάρχουν σχόλια: