Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Αυστρία: 9 στα 10 παιδιά χρησιμοποιούν κινητό



Την ίδια στιγμή που οι νομοθέτες στην Γηραιά Αλβιώνα προσπαθούν να ελέγξουν τη χρήση κινητών τηλεφώνων των μαθητών, στην Αυστρία φαίνεται πως τα πράγματα βαίνουν αρκετά ήρεμα, με τους μικρούς μας φίλους να απολαμβάνουν ανενόχλητοι τη χρήση των συσκευών τους και τα κινητά τηλέφωνα να αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς τους!

Αυτό τουλάχιστον υποδεικνύει ερεύνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Hutchison 3G Austria (3 Austria), σύμφωνα με την οποία 9 στα 10 παιδιά ηλικίας οκτώ έως δεκατεσσάρων ετών, σε όλη τη χώρα, έχουν κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, φαίνεται ότι τα κινητά τηλέφωνα συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωή των παιδιών της Αυστρίας, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που οι έφηβοι, τα χρησιμοποιούν περισσότερο από τους γονείς τους! Συνολικά, περίπου το 86 τοις εκατό του συγκεκριμένου ηλικιακού group, χρησιμοποιεί το κινητό του για να «μπει online», με τις ιστοσελίδες YouTube και Facebook να είναι οι δημοφιλέστεροι mobile προορισμοί. Περίπου το 49% έχει το δικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η έρευνα σημειώνει πως για τα παιδιά, το να έχουν το δικό τους κινητό τηλέφωνο, αποτελεί ένδειξη ανεξαρτησίας και υπευθυνότητας, όπως επίσης συνιστά «status symbol» ανάμεσα στους φίλους και συμμαθητές τους.[via]

Read more: TECH&TECH: Αυστρία: 9 στα 10 παιδιά χρησιμοποιούν κινητό

Δεν υπάρχουν σχόλια: