Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Aircell: Ανακοίνωσε το πρώτο smartphone για… «εναέρια» επικοινωνίαμην σας ξεγελάει ο τίτλος. Δεν πρόκειται για ένα smartphone που προορίζεται για ευρεία χρήση. Εκτός φυσικά και αν έχετε μια δική σας επιχείρηση και είστε…κάτοχος ενός επαγγελματικού Jet. Η εταιρεία Aircell είναι γνωστή για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας όπως την διαδεδομένη υπηρεσία Gogo Biz και τα συστήματα εναέριας επικοινωνίας Aircell’s ATG 4000 και ATG 5000 με τα οποία είναι συμβατά αρκετοί τύποι επιβατικών αεροσκαφών στον κόσμο. Η υπηρεσία αυτή δίνει την δυνατότητα πρόσβασης στο web, χρήση chat, καθώς και φωνητικές κλήσεις σε πολύ υψηλή ποιότητα ήχου, και όλα αυτά κατά την διάρκεια μιας πτήσης.

Αν και η εταιρεία ακόμα κρατάει κλειστά τα χαρτιά της όσο αφορά τα λεπτομερή χαρακτηριστικά της συσκευής, έχει γίνει γνωστό ότι το συγκεκριμένο smartphone θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό Android, χωρίς όμως να έχει διαρρεύσει ακόμα ποια θα είναι η τελική έκδοση με την οποία θα κυκλοφορήσει επισήμως. Ο βασικός λόγος που η εταιρεία επέλεξε το λειτουργικό Android έχει να κάνει με πρόσθετες υπηρεσίες φωνής και multimedia που αποσκοπεί να προσθέσει στο μέλλον στην συγκεκριμένη συσκευή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το Aircell smartphone θα κυκλοφορήσει με οθόνη αφής 3,8” τεχνολογίας capacitive, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος που θα έχει κυκλοφορήσει σε συσκευή για χρήση μέσα σε αεροσκάφος. Πιθανολογείται ότι η οθόνη θα είναι τεχνολογίας lcd και όχι amoled ή κάποιου άλλου τύπου.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η συσκευή αυτή έχει δημιουργηθεί μετά από λεπτομερή και εκτεταμένη μελέτη του ανθρώπινου παράγοντα, και τονίζει ότι θα αποτελέσει την ενσάρκωση την επόμενης γενιάς συσκευών για χρήση κατά την διάρκειας μιας πτήσης. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η χρήση της συσκευής θα είναι τόσο εύκολη και απλή που δεν θα χρειάζεται καν…εγχειρίδιο.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά που πηγάζουν από την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας είναι:

  • Συσκευή ειδικά σχεδιασμένη για χρήση σε αεροσκάφος
  • Μεγάλη οθόνη αφής 3,8”, τεχνολογίας capacitive, δίνοντας ειδικό βάρος στα επίπεδα φωτεινότητάς της.
  • Android OS
  • Bluetooth 2.1
  • Ιδιαίτερα έξυπνη σχεδίαση για εύκολη και γρήγορη εναλλαγή μεταξύ ασύρματης και ενσύρματης λειτουργίας
  • Υψηλή ποιότητα κατασκευής, δίνοντας σημασία στα υλικά, τα χρώματα και το φινίρισμα
  • Ειδικά σχεδιασμένη υποδοχή ήχου για ενσύρματα ακουστικά

Μολονότι ακόμα δεν υπάρχει κάποια αναφορά για την πιθανή τιμή της συσκευής, η κυκλοφορία του νέου Aircell Smartphone έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2011. [via]

Read more: TECH&TECH: Aircell: Ανακοίνωσε το πρώτο smartphone για… «εναέρια» επικοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: