Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

ανοιξε το Amazon App StoreΤις διαδικτυακές του πύλες άνοιξε το on-line κατάστημα διάθεσης εφαρμογών για συσκευές Android από την Amazon.

Οι κάτοχοι Android smartphones και tablets μπορούν να έχουν πρόσβαση στις περίπου 3.800 εφαμρογές που έχουν καταχωρηθεί, είτε χρησιμοποιώντας την ειδική εφαμρογή που τρέχει στη συσκευή τους, είτε με πρόσβαση στην αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μέχρι στιγμής μόνο στις ΗΠΑ, αλλά αναμένεται ότι σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες. Την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, το Amazon Appstore υποδέχτηκε το κοινό του με τη δωρεάν διάθεση, για 24 ώρες του καινούριου παιχνιδιού Angry Birds Rio. Το παιχνίδι κοστίζει κανονικά 99 cents. Η Amazon υπόσχεται ότι κάθε μέρα θα διαθέτει δωρεάν για 24 ώρες μια εμπορική εφαρμογή για Android.

Η Apple έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της Amazon, καθώς θεωρεί ότι έχει κατοχυρώσει την επωνυμία "Appstore", παρότι η Amazone αντιτείνει ότι στην περίπτωσή της η λέξη έχει ενωμένα τα δύο συνθετικά, σε αντίθεση με το App Store της Apple.

Πηγή: Techout.gr[via]

Read more: TECH&TECH: ανοιξε το Amazon App Store http://www.techandtech.gr/2011/03/amazon-app-store.html#ixzz1HX1P4aNF

Δεν υπάρχουν σχόλια: