Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Android: Υπο δοκιμή το in-app billing



Τον περασμένο Ιανουάριο, οι developers του «Android Developers Blog» ανακοίνωσαν τα σχέδιά τους περί ενσωμάτωσης του in-app billing στο Android Market, δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα στις εφαρμογές, να χρεώνουν για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών κατευθείαν μέσα από τη συσκευή. Πλέον η δυνατότητα αυτή είναι έτοιμη και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την επόμενη εβδομάδα.

Εν όψει του ντεμπούτου της υπηρεσίας την επόμενη εβδομάδα, το Android Market θα ανοίξει για upload και δοκιμή των εφαρμογών που θα χρησιμοποιούν το in-app billing. Έτσι οι developers θα μπορούν να ανεβάσουν τις εφαρμογές τους στο Developer Console, να δημιουργήσουν έναν κατάλογο με προϊόντα και υπηρεσίες που θα διαχειρίζεται η κάθε εφαρμογή καθώς και τις τιμές τους.

Επίσης, ο developer κάθε εφαρμογής, θα μπορεί να δημιουργήσει ένα account ώστε να συμμετέχει στην διαδικασία των δοκιμών, κατά τη διάρκεια των οποίων η υπηρεσία in-app billing θα συμπεριφέρεται όπως ακριβώς θα συνέβαινε στην πραγματικότητα. Αυτή διαδικασία δοκιμών δεν θα αφορά τους χρήστες ακόμα, αφού μέχρι την εκκίνηση της υπηρεσίας οι συναλλαγές θα είναι εικονικές.[via]


Read more: TECH&TECH: Android: Υπο δοκιμή το in-app billing

Δεν υπάρχουν σχόλια: