Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Δεν σπάνε εύκολα Android και Windows Phone 7

Δεν σπάνε εύκολα Android και Windows Phone 7


Σκληρά καρύδια αποδείχθηκαν για τους χάκερ του διαγωνισμού Pwn2Own τα κινητά τηλέφωνα με Android και Windows Phone 7 που αντιστάθηκαν σε όλες τις μεθόδους χάκινγκ.

Σε αντίθεση με τα τηλέφωνα της Apple και τα Blackberry που έσπασαν μέσα σε 2 ημέρες, τα τηλέφωνα με το λειτουργικό σύστημα της Google και αυτά της Microsoft αποδείχθηκαν “απαραβίαστα” μέχρι το τέλος του διαγωνισμού που διήρκεσε 3 ημέρες.
Το γεγονός ότι οι χάκερ που συμμετείχαν στο διαγωνισμό δεν κατάφεραν να σπάσουν τα συγκεκριμένα τηλέφωνα δεν σημαίνει αυτόματα ότι κανένας χάκερ παγκοσμίως δεν θα τα καταφέρει.
Αν και ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συγκεντρώνει μεγάλα ταλέντα απ'όλο τον κόσμο ωστόσο έχει ηχηρές απουσίες από γνωστούς χάκερ αλλά και άγνωστους που δεν έχουν κάνει δημόσια την εμφάνισή τους και δεν τους ενδιαφέρει να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό. Άλλωστε όλοι λένε ότι ο καλός χάκερ είναι αυτός που δεν τον γνωρίζουμε επειδή δεν έχει ακόμα συλληφθή ή “αναγνωριστεί” με άλλο τρόπο.
Ο Pwn2Own είναι ένας διαγωνισμός χάκινγκ που διεξάγεται φέτος για 5η χρονιά και στόχο έχει να σπάσουν οι διαγωνιζόμενοι χάκερ κινητά τηλέφωνα και web browsers.
Φέτος στο στόχαστρο βρέθηκαν οι browsers Microsoft Internet Explorer 8, Apple Safari 5.0.3, Mozilla Firefox, και Google Chrome καθώς και τα τηλέφωνα Dell Venue Pro (Windows Phone 7), Apple iPhone 4 (iOS), BlackBerry Torch 9800 (BlackBerry 6) και Nexus S (Android).
Από τους browser δεν έσπασαν ο Firefox και ο Chrome ενώ με 3 διαφορετικούς τρόπους έσπασε ο Internet Explorer και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Safari. Βέβαια δεν δοκιμάστηκε ο τελευταίος Internet Explorer 9 αλλά μια προηγούμενη έκδοση.
Σίμος Κοσμετάτος[via]

Read more: TECH&TECH: Δεν σπάνε εύκολα Android και Windows Phone 7 http://www.techandtech.gr/2011/03/android-windows-phone-7.html#ixzz1H8YD8d28

Δεν υπάρχουν σχόλια: