Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Νέο κοινωνικό δίκτυο με βάση την κινητή τηλεφωνία

Ο Μπιλ Ενγκουγιέν, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Apple, ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, με την ονομασία color (χρώμα), με στόχο να «ρίξει το γάντι» στο facebook, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η ιδιαιτερότητα του νέου δικτύου είναι ότι θα βασίζεται στην κινητή τηλεφωνία.
Προς το παρόν το color, είναι μια δωρεάν εφαρμογή για "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα iPhone και Android, η οποία επιτρέπει στους χρήστες που βρίσκονται σε κοντινή περιοχή να βγάζουν και να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, βίντεο και κείμενα, ταυτόχρονα, σε πολλαπλά κινητά τηλέφωνα και σε πραγματικό χρόνο.
Καθώς η ανταλλαγή βίντεο και φωτογραφιών αποτελεί μια από τις βασικές λειτουργίες του facebook, οι δημιουργοί του νέου κοινωνικού δικτύου φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό είδος απομακρύνοντας τους ανθρώπους από τον υπολογιστή.
"Αυτή η μετάβαση σε ένα μετα-pc κόσμο πρόκειται να αποτελέσει μια τεράστια μεταστροφή, καθώς μοιραζόμαστε όλο και περισσότερες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο", δήλωσε ο Ενγκογιέν, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει περίπου 41 εκατ. δολάρια από επενδυτικές εταιρίες της Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας, για να χρηματοδοτήσει το έργο του.
Το color είναι μια δωρεάν υπηρεσία που δεν απαιτεί ονόματα χρήστη και κωδικούς, ούτε συλλέγει προσωπικά δεδομένα, όπως το facebook. Ο Ενγκογιέν, από την πλευρά του, ελπίζει σε έσοδα μέσω διαφημίσεων και άλλων υπηρεσιών μάρκετινγκ.
Ο επενδυτής Μάικ Κρούπκα, που στηρίζει χρηματοδοτικά το color, δήλωσε: "Οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι, με συσκευές όπως το iPhone, μπορεί κανείς να κάνει πράγματα σε ένα κοινωνικό, δίκτυο που δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει με ένα υπολογιστή".
Το color είναι η όγδοη επιχείρηση που δημιουργεί ο Ενγκογιέν[via]

Read more: TECH&TECH: Νέο κοινωνικό δίκτυο με βάση την κινητή τηλεφωνία http://www.techandtech.gr/2011/03/blog-post_4575.html#ixzz1Hd6PiEWK

Δεν υπάρχουν σχόλια: