Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Apple-ανακοίνωσε το iPhone 5 αλλά κανείς δεν το πηρε ειδηση!



η Apple ανακοίνωσε το νέο iPad 2 αλλά παράλληλα ανακοίνωσε και τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone 5. Οι τεχνολογικές καινοτομίες που χρησιμοποιήθηκαν στο iPad 2 είναι αυτές που η Apple θα περάσει στο νέο iPhone 5 και από εκεί στα χέρια εκατομμυρίων χρηστών. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Steve Jobs προτίμησε να ανακοινώσει εχθές, κατά την διάρκεια του iPad 2 event, ότι η Apple κατάφερε να πουλήσει 100 εκατομμύρια iPhone μέχρι σήμερα. Αν αναρωτιέστε για το νέο iPhone 5 και τα νέα χαρακτηριστικά, η απαντήσεις που ψάχνετε είναι πιο απλές από όσο νομίζετε.

Το νέο iPhone 5 θα χρησιμοποιήσει τον ίδιο dual core A5 επεξεργαστή που η Apple χρησιμοποιεί στο iPad 2. Δεν είναι σίγουρα αν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα παραμείνουν τα ίδια, δηλαδή η ταχύτητα των cores της CPU και η δύναμη της GPU, η αρχιτεκτονική όμως θα παραμείνει αυτή του A5. Δεν θα πρέπει να προκαλεί εντύπωση άλλωστε, αφού το ίδιο συνέβη και προηγουμένως με τον A4 να βρίσκεται ήδη σε όλα τα προϊόντα Apple: iPhone 4, iPod touch, iPad, Apple TV.

Το νέο iPhone V θα είναι πιο λεπτό. Η εμμονή του Steve Jobs για πιο λεπτά προϊόντα είναι γνωστή. Για αυτό άλλωστε φρόντισε να συγκρίνει το νέο iPad 2 με το πάχος του iPhone 4. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο Jobs είπε στο κοινό: “για όσους από εσάς έχετε το iPhone 4, δοκιμάστε να το συγκρίνετε με το iPad 2. Θα δείτε ότι το iPad 2 είναι πιο λεπτό”. Η διαφορά στο μέγεθος του iPhone 5 μπορεί να προκύψει από την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποίησε η Apple και στο iPad 2, δηλαδή την μείωση των layers που χρησιμοποιεί στην οθόνη έτσι ώστε να γλιτώσει μερικά χιλιοστά πάχους και να βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του retina display.

Το νέο iPhone 5 θα είναι ελαφρύτερο. Αφού το iPad 2 κατάφερε να είναι ελαφρύτερο χρησιμοποιώντας ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία, το νέο iPhone 5 θα είναι επίσης. Η Apple μπορεί να κερδίσει μερικά γραμμάρια από την πλακέτα και τα ηλεκτρονικά, μερικά γραμμάρια από την αλλαγή στην οθόνη και μειώσει επιπλέον το βάρος αν επιλέξει το ίδιο εξωτικά υλικά με το γυαλί αλλά όχι γυαλί. Είναι γνωστό το πρόβλημα που έχει προκύψει με το λευκό χρώμα και η Apple δεν πρόκειται να επαναλάβει το ίδιο λάθος.

Ταχύτερο, πιο λεπτό, πιο ελαφρύ και με την ίδια διάρκεια μπαταρίας το νέο iPhone 5 σχεδόν ανακοινώθηκε εχθές από τον Steve Jobs. Αυτό που απομένει να δούμε είναι το τελικό προϊόν, τις αλλαγές στο iOS 5.0 και φυσικά τα άλλα χαρακτηριστικά που θα αλλάξει / προσθέσει η Apple στο iPhone V.
pestaola.gr[via]

: http://www.techandtech.gr/2011/03/apple-iphone-5.html#ixzz1FdGA1wAI

Δεν υπάρχουν σχόλια: