Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Apple: Νίκη σε δικαστική διαμάχη με Nokia

Apple
Δικαστική απόφαση της διεθνούς επιτροπής εμπορίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δικαιώνει την Apple σε δικαστική διαμάχη της τελευταίας με την Nokia Ovi.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Apple δεν παραβιάζει τα δικαιώματα της Nokia πάνω σε 5 διαφορετικές πατέντες. Τα ευρήματα του δικαστή, κ. James Gildea, θα επιθεωρηθούν από εξαμελή επιτροπή εν δυνάμει ικανή να απαγορεύει την εισαγωγή προϊόντων που πιστοποιημένα παραβιάζουν αμερικανικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Nokia και Apple ξεκινά πίσω στο 2009, με τη Nokia να μηνύει την Apple για καταπάτηση 10 διαφορετικών πατεντών και να ζητά αποζημίωση για κάθε ένα iPhone που έχει πωληθεί από την πρώτη παρουσίαση της συσκευής το 2007 έως και σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, η Nokia κατηγόρησε την Apple πως καταπατά τεχνολογίες που περιγράφονται ως «πρωτοποριακές καινοτομίες» σε θέματα που σχετίζονται με την κάμερα, τη διάρκεια ζωής μπαταρίας, τις οθόνες αφής, τα ηχεία και το σύστημα διαχείρισης μηνυμάτων.

«Αν και δεν συμφωνούμε πως δεν υπάρχει καταπάτηση των δικαιωμάτων μας, θα περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες προτού αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας», δήλωσε εκπρόσωπος της φινλανδικής εταιρείας.[via]

Read more: TECH&TECH: Apple: Νίκη σε δικαστική διαμάχη με Nokia

Δεν υπάρχουν σχόλια: