Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Archos 70 Internet Tablet



Αυτό είναι το tablet που ξεχωρίσαμε μέχρι τώρα από όλες τις συσκευές που πέρασαν την πόρτα του Technozein. Οι λόγοι είναι πέντε και είναι απλοί: οθόνη capacitive, Android 2.2, δυνατά χαρακτηριστικά, υψηλή συνδεσιμότητα και εξαιρετική τιμή. Η Archos έχει συνδέσει το όνομά της με τους πιο προχωρημένους χρήστες και το 70 Internet Tablet, αν και απλό στη χρήση, συνεχίζει την παράδοση.

Με μια ματιά

  • Λειτουργικό σύστημα: Android 2.2
  • Διαστάσεις (Π-Y-B) (εκατ.): 20,1 11,4 1,0
  • Βάρος (γραμμάρια): 300
  • Αυτονομία (ονομαστική): μουσική έως 36 ώρες, βίντεο έως 7 ώρες, web surfing έως 10 ώρες
  • Οθόνη: 7 ίντσες, 800x480, τεχνολογίας capacitive
  • Χωρητικότητα: ROM 8GB, υποδοχή για Micro SD (έκδοση με σκληρό δίσκο 250GB)
  • Δικτύωση: WiFi 802.11 b/g/n
  • Χωρητικότητα: 8GB (κυκλοφορεί επίσης με 2GB)
  • Θύρες: USB, ακουστικά, HDMI
  • Επεξεργαστής: ARM Cortex A8 στο 1GHz και επιταχυντής γραφικών 3D OpenGL ES 2.0
  • Επιπλέον: G-sensor, Bluetooth 2.1 EDR, webcam VGA, υποδοχή για κάρτες μνήμης micro SD, ηχεία, μικρόφωνο, βάση στήριξης

Η έξυπνη επιλογή

Πριν αναφερθούμε στους παραπάνω λόγους που μας έκαναν να ξεχωρίσουμε τη συσκευή της Archos, πρέπει να σημειώσουμε την προτίμησή μας στις συσκευές με οθόνη 7 ιντσών αφού πιστεύουμε πως μόνο τα tablets με αυτή τη διάσταση μπορούν να σας συνοδεύουν συχνά.
Οι συσκευές με μικρότερη οθόνη δεν είναι ικανές να σας προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης, ειδικά κατά την πλοήγησή σας στο web ενώ, οι συσκευές με μεγαλύτερη οθόνη, μπορεί να είναι πιο άνετες για το σπίτι, αλλά απαιτούν τσάντα μεταφοράς.
Τα tablets των 7 ιντσών χωράνε σε μια μεγάλη τσέπη ενός μπουφάν αλλά και σε μια μικρή γυναικεία τσάντα. Το Archos 70 Internet Tablet έχει ένα ακόμα καλό στοιχείο: στιβαρή κατασκευή.
Από την πρώτη στιγμή που θα το πιάσετε στα χέρια σας, θα καταλάβετε πως δεν έχει καμία σχέση με άλλες συσκευές που φοβάστε μήπως με το πρώτο χτύπημα αρχίσουν οι ρωγμές. Το tablet της Archos είναι «δυνατό» και το δείχνει!
Φυσικά, η πρώτη ερώτηση που γεννιέται είναι σχετική με την τεχνολογία της οθόνης πολλαπλής αφής, διαγωνίου 7 ιντσών και ανάλυσης 800x480. Η τεχνολογία capacitive έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη ανταπόκριση της συσκευής στο άγγιγμά σας αλλά και την καλύτερη φωτεινότητα και τις πιο ευρείες γωνίες θέασης όταν βλέπετε βίντεο.
Κινητήρια δύναμη του Archos 70 Internet Tablet είναι το λειτουργικό Android στην έκδοση 2.2. Αν και η συσκευή έφτασε στα χέρια μας με την έκδοση 2.1, δεν είχε κανένα πρόβλημα κατά την αναβάθμισή της στο Froyo.
Μαζί με το Android έρχονται μια σειρά από εφαρμογές που έχουμε συναντήσει και σε άλλα tablets, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως θα βρείτε και κάποιες εφαρμογές από την ίδια την Archos.
Για παράδειγμα, η εφαρμογή αναπαραγωγής βίντεο και μουσικής υποστηρίζει περισσότερα φορμά από όσα οι σχετικές τυπικές εφαρμογές και υποστηρίζει υπότιτλους στα βίντεο ενώ, η εφαρμογή για τις φωτογραφίες μπορεί να συγχρονιστεί με το Facebook, το Flickr και το Picasa.
Φυσικά, μέσω της εφαρμογής AppsLib, έχετε πρόσβαση στις χιλιάδες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί για το Android.
Οι λειτουργίες ενός tablet εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα χαρακτηριστικά του και στον τομέα αυτό το Archos τα καταφέρνει πολύ καλά. Αρχικά, έχετε το συνηθισμένο g-sensor οπότε η συσκευή «καταλαβαίνει» τον τρόπο που την κρατάτε.
Πέρα από την προβολή των φωτογραφιών, ο αισθητήρας δείχνει την αξία του σε παιχνίδια όπως το Raging Thunder. Πιο σημαντική για τα παιχνίδια όμως, είναι η υποστήριξη επιτάχυνσης τρισδιάστατων γραφικών OpenGL.
Αντίστοιχα σημαντική, για το web surfing, είναι η υποστήριξη του Flash 10, οπότε κατά την πλοήγησή σας δε θα συναντάτε πλέον τα γνωστά «κενά». Φυσικά, από τη συσκευή δε λείπουν ούτε η κάμερα, ούτε τα ηχεία, ούτε το μικρόφωνο.
Στον τομέα της συνδεσιμότητας το Archos 70 Internet Tablet ...ξεφεύγει.
Στη θύρα USB, που χρησιμοποιείται κυρίως για τη σύνδεση με το PC, μπορείτε να συνδέσετε USB stick (με τη χρήση αντάπτορα), σκληρό δίσκο, φωτογραφική μηχανή, πληκτρολόγιο και ποντίκι.
Τα δύο τελευταία, όπως και άλλες συσκευές, μπορούν να συνδεθούν στην συσκευή και μέσω Bluetooth. Μια τέτοια σύνδεση με κινητό τηλέφωνο που διαθέτει Bluetooth και 3G, επιτρέπει στο tablet να συνδέεται στο Internet χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ως modem.
Φυσικά, όπου υπάρχει WiFi μπορεί να προτιμηθεί η ταχύτερη σύνδεσή του, αφού το tablet υποστηρίζει και το 802.11n. Κι αν υπάρχουν στιγμές που η οθόνη του σας φαίνεται μικρή, μπορείτε να το συνδέσετε σε τηλεόραση μέσω HDMΙ και να απολαύσετε εκεί τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας παρέα με φίλους.
Το Archos 70 Internet Tablet να το βρείτε σε δύο εκδόσεις: μία με ενσωματωμένη μνήμη 8GB αυτή που είχαμε στη διάθεσή μας - και μία με σκληρό δίσκο 250GB.
Όποια και να επιλέξετε, η τιμή της είναι πάρα πολύ καλή. Η πρώτη έκδοση κοστίζει 275 ευρώ ενώ η δεύτερη 325 ευρώ.
Με αυτά τα χρήματα αγοράζετε μια εξαιρετική συσκευή που η μόνη έλλειψή της είναι μάλλον η απουσία GPS.

Πάρτε το μαζί!

Όπως αναφέραμε ήδη, ως συσκευή με οθόνη 7 ιντσών, το Archos 70 Internet Tablet είναι ιδιαίτερα βολικό στη μεταφορά.
Εξάλλου, έχει πάχος 10 χιλιοστά και βάρος μόνο 300 γραμμάρια ενώ η ονομαστική αυτονομία του φτάνει ενδεικτικά τις 10 ώρες σε σερφάρισμα με χαμηλή φωτεινότητα της οθόνης.
Υπέρ
  • Οθόνη 7 ιντσών τεχνολογίας capacitive
  • Επιπλέον εφαρμογές από την Archos καθώς και υποστήριξη OpenGL και Flash 10
  • Υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας
  • Εξαιρετική τιμή
Κατά
  • Δε διαθέτει GPS

Διάθεση - Τιμή

e-shop.gr, www.e-shop.gr
Τιμή: € 275   [via]

Read more: TECH&TECH: Archos 70 Internet Tablet http://www.techandtech.gr/2011/03/archos-70-internet-tablet.html#ixzz1Gy7MYY3y

Δεν υπάρχουν σχόλια: