Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σεισμικές δονήσεις και στο...Twitter

undefinedΔιακοπές ρεύματος λόγω της έντονης χρήσης του Twitter προκλήθηκαν την Παρασκευή(11/03). Ο λόγος της έντονης αυτής χρήσης του Τwitter ήταν ο ισχυρός σεισμός των 8.9 ρίχτερ που χτύπησε την Ιαπωνία ο οποίος προκάλεσε έντονη αγωνία και ενδιαφέρον στα μέλη του Τwitter.


Η αντίδραση στο Twitter μετά το χτύπημα του σεισμού ήταν σχεδόν μαζική. Σε λιγότερο απο μια ώρα το Twitter έφτανε τις 1200 αναρτήσεις το λεπτό στο Tweet-o-metre.
Οι χρήστες του Τwitter ανήρτησαν την ώρα που υπολογιζόταν πως θα χτυπήσει το τσουνάμι στις ακτές των ΗΠΑ πριν κιολας βγει κάποια επίσημη προειδοποίηση. Περίμεναν τα πρώτα κύματα να χτυπήσουν τη Χαβάη. Μάλιστα η Google δημοσίευσε έναν σύνδεσμο της Ιαπωνικής εκδοχής του People Finder για άτομα που έχασαν μέσα στον πανικό αγαπημένα τους πρόσωπα.
Στις ΗΠΑ πολλοί προτίμησαν να ενημερωθούν ζωντανά για τα νεότερα από το Αλ Τζαζίρα ενώ άλλοι προτίμησαν Ιαπωνικά μέσα.
Μάλιστα πολλοί άσκησαν έντονη κριτική σε παρουσιαστή του CNN ο οποίος ενώ μετέδιδε τις εικόνες καταστροφής άρχισε να γελά.[via]

Read more: TECH&TECH: Σεισμικές δονήσεις και στο...Twitter http://www.techandtech.gr/2011/03/twitter_11.html#ixzz1GIaZAvt8

Δεν υπάρχουν σχόλια: