Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ε.Ε.: Facebook, Google να συμμορφωθούν με τις νέες κοινοτικές οδηγίες προσωπικών δεδομένων

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα:  download.jpg Εμφανίσεις:  1 Μέγεθος:  13,2 KB
Οι ιστοχώροι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δικαστικές παρεμβάσεις αν αποτύχουν να συμμορφωθούν με τις νέες οδηγίες προστασίας της ιδιωτικής ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Viviane Reding.


Η κ. Reding θα προτείνει την αναθεώρηση των ξεπερασμένων οδηγιών της Ε.Ε. για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μέσα στους επόμενους μήνες και την επιβολή περισσότερων εγγυήσεων για το πώς αυτά χρησιμοποιούνται. Μεγάλο μέρος της αναθεώρησης στοχεύει σε ιστότοπους όπως το Facebook, Google, Microsoft, Yahoo κλπ λόγω της αύξησης των ανησυχιών σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που συλλέγουν για τις προσωπικές συνήθειες των χρηστών. Η κ. Reding θέλει να αναγκάσει τις εταιρείες να επιτρέπουν στους χρήστες του διαδικτύου να αποσύρουν όλα τα δεδομένα που κατέχουν, όταν αυτοί το επιλέγουν, χαρακτηρίζοντάς το «δικαίωμα να ξεχαστώ», «right to be forgotten», καθώς και τις επιχειρήσεις να να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα που συλλέγονται και το σκοπό για τον οποίο αυτά συλλέγονται.

Κάθε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά της Ε.Ε. ή σε οποιοδήποτε online προϊόν που απευθύνεται στους καταναλωτές της Ε.Ε. πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες της Ε.Ε., δήλωσε η κ. Reding.

Οι νέες οδηγίες της Ε.Ε. για την προστασία της ιδιωτικής ζωής δεν αναμένονται πριν από τον Ιούλιο και θα πρέπει έπειτα να εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της Ε.Ε.

Πηγή: Reuters[via]

Read more: TECH&TECH: Ε.Ε.: Facebook, Google να συμμορφωθούν με τις νέες κοινοτικές οδηγίες προσωπικών δεδομένων http://www.techandtech.gr/2011/03/facebook-google.html#ixzz1GyAbll1t

Δεν υπάρχουν σχόλια: