Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ιστορίες τηλεπικοινωνιακής τρέλας από την Κίνα

30_china-censorship.jpg
Έχετε παράπονα από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας; Έρχονται στιγμές που έχετε την εντύπωση ότι δε μπορείτε να επικοινωνήσετε; Υπάρχουν και χειρότερα! Σκεφτείτε πώς θα ήταν τα πράγματα αν ζούσατε στην Κίνα και είχατε περιορισμούς στις λέξεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη. Ναι, καλά διαβάσατε, οι Κινέζοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες λέξεις στο τηλέφωνο!
Ένας εστιάτορας από το Πεκίνο μίλαγε στο τηλέφωνο με την αρραβωνιαστικιά του και κάποια στιγμή επικαλέστηκε τη ρήση από τον Άμλετ "η κυρία διαμαρτύρεται υπερβολικά". Όταν, όμως, είπε για δεύτερη φορά τη λέξη "διαμαρτύρεται", η γραμμή κόπηκε. Ο εστιάτορας υποπτεύθηκε τι συμβαίνει και δοκίμασε να πει την ίδια λέξη από άλλο τηλέφωνο και προς άλλο αριθμό, η κατάληξη όμως ήταν η ίδια.
Μέχρι τώρα ξέραμε ότι το απολυταρχικό καθεστώς της Κίνας ελέγχει το Internet, φαίνεται όμως ότι διαπρέπει εξίσου και στον έλεγχο των τηλεφώνων. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα εκνευριστείτε με τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα, σκεφτείτε απλά ότι μπορούμε ακόμα να λέμε ελεύθερα λέξεις όπως "διαμαρτυρία", "εξέγερση", "επανάσταση" κλπ.
Πηγή: ubdergizmo   [via]

Read more: TECH&TECH: Ιστορίες τηλεπικοινωνιακής τρέλας από την Κίνα http://www.techandtech.gr/2011/03/blog-post_7912.html#ixzz1HWxxpTdY

Δεν υπάρχουν σχόλια: