Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ιαπωνία: Με δυσκολία η αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιών



Πληροφορίες που μας έρχονται, από την πληγείσα από σεισμό Ιαπωνία αναφέρουν, ότι η προσπάθεια επιδιόρθωσης των υποθαλάσσιων καλωδίων των τηλεπικοινωνιών της χώρας γίνεται μετ'εμποδίων, καθώς συνεχόμενοι μετασεισμοί λαμβάνουν χώρα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην Ιαπωνία, η KDDI, ανακοίνωσε, ότι όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί και σταματήσουν οι ισχυροί μετασεισμοί, θα επιχειρήσει να στείλει ένα σκάφος μη επανδρωμένο στον βυθό της θάλασσας. Το σκάφος αυτό θα είναι ικανό να καταδυθεί σε βάθος 2500 μέτρων, να προβεί σε εκτίμηση της κατάστασης αλλά και επιδιόρθωση των καλωδίων. Πηγές αναφέρουν ότι η όλη διαδικασία μπορεί να κρατήσει αρκετό καιρό.

Από την άλλη μεριά, κάποιοι αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα της ενέργειας αυτής, καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τέτοιου είδους σκάφη για επισκευή καλωδίων έπειτα από την καταστροφή τους από σεισμό. Εν τω μεταξύ η Ιαπωνία θρηνεί πλήθος νεκρών ανθρώπων, ενώ η λύπη και η δυστυχία που άφησαν ο σεισμός και το τσουνάμι στο πέρασμά τους είναι εμφανείς σε κάθε σημείο της πληγείσας περιοχής.


Πηγή:BBC  [via]

Read more: TECH&TECH: Ιαπωνία: Με δυσκολία η αποκατάσταση των τηλεπικοινωνιών http://www.techandtech.gr/2011/03/blog-post_3651.html#ixzz1HFzb9fU5

Δεν υπάρχουν σχόλια: