Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Συζητήσεις μεταξύ Facebook και Skype για δυνατότητα βίντεο κλήσεων

Facebook

το  Facebook και η Skype φαίνεται να επέστρεψαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσον αφορά την προοπτική της χρήσης βίντεο κλήσεων μεταξύ χρηστών του Facebook. Οι συνομιλίες τον περασμένο χρόνο μεταξύ των δύο εταιριών είχαν σαν αποτέλεσμα την έναρξη λειτουργίας κλήσης φωνής μέσω του Skype μεταξύ χρηστών του Facebook, αλλά σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, οι εν λόγω συνομιλίες κάλυψαν και το θέμα των βίντεο κλήσεων.

Η ενδεχόμενη νέα δυνατότητα δεν εμφανίστηκε στην αναβάθμιση του Skype τον Οκτώβριο, αλλά με το FaceTime της Apple να κερδίζει συνεχώς έδαφος και να ενισχύεται από την κυκλοφορία του iPad 2, φαίνεται πως το ενδιαφέρον της Facebook για την βίντεο κλήση, αναζωπυρώθηκε.

Αξιόπιστη πηγή του Slashgear υποστήριζε ότι τα δύο νέα HTC ChaCha και Salsa Facebook κινητά θα έχουν την δυνατότητα βίντεο κλήσεων. Παρ’ όλα αυτά, απέτυχε να υλοποιηθεί εγκαίρως κατά την επίδειξη στο MWC 2011 της Βαρκελώνης, αλλά οι δύο συσκευές διαθέτουν μπροστινές κάμερες και το μόνο που απομένει είναι ένα λογισμικό ώστε να υλοποιηθεί η εν λόγω δυνατότητα.

Read more: TECH&TECH: Συζητήσεις μεταξύ Facebook και Skype για δυνατότητα βίντεο κλήσεων http://www.techandtech.gr/2011/03/facebook-skype.html#ixzz1G1APAajs

Δεν υπάρχουν σχόλια: