Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

το κόστος κατασκευής του ipad 2.


Πάντα μου άρεσε να γνωρίζω το πραγματικό κόστος των συσκευών που αγοράζω όχι ως κριτήριο αγοράς αλλά περισσότερο από περιέργια. Η ιστοσελίδα evertiq αποσυναρμολόγησε ένα iPad 2 και μας ενημερώνει για το κόστος κατασκευής αυτού. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η Apple κατάφερε να συγκρατήσει το κόστος στα επίπεδα του iPad 1 και κατά συνέπεια έχει τη δυνατότητα να το προσφέρει στην αγορά στην ίδια τιμή.


Η διαδικασία που έγινε αφορά το μοντέλο 3G με τα 32 GB, και το συνολικό κόστος των εξαρτημάτων που το απαρτίζουν φτάνει τα 327 δολάρια, ενώ η τιμή πώλησης είναι υπερδιπλάσια, αφού αγγίζει τα 730 δολάρια.

Το ακριβότερο κομμάτι της συσκευής δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την οθόνη των 9.7 ιντσών, η οποία κοστίζει στην Apple127 δολάρια Αμερικής, ενώ το αμέσως επόμενο εξάρτημα σε κόστος αγοράς είναι το chip της μνήμης των 32 GB με τιμή κοντά στα 65 δολάρια. Εντύπωση προκαλεί το κόστος του επεξεργαστή της συσκευής, του γνωστού και ως A5, το οποίο δεν ξεπερνά τα 14 δολάρια, όπως και την εξαιρετικής σε αυτονομία μπαταρίας, το οποίο είναι 25 δολάρια. Στην τελευταία θέση από πλευράς κόστους, αλλά και απόδοσης έρχεται η πίσω κάμερα του iPad 2 η οποία στοιχίζει στην Apple μόλις 4.3 δολάρια.

.







Read more: TECH&TECH: το κόστος κατασκευής του ipad 2. http://www.techandtech.gr/2011/03/ipad-2_17.html#ixzz1GrgGaGIk

Δεν υπάρχουν σχόλια: