Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Γεμίζουν με iPad2 τα μαγαζιά στις Η.Π.Α.



Η Apple μπορεί να πουλήσει μέχρι και 600.000 συσκευές με το… «καλημέρα», αυτό το Σαββατοκύριακο, όποτε και κάνει το ντεμπούτο του το iPad2.

Στις 4 το πρωί ώρα Νέας Υόρκης η συσκευή θα βρίσκεται προς πώληση στην ιστοσελίδα της Apple, ενώ στα μαγαζιά θα εμφανιστεί στις 5 μ.μ. ώρα τοπική. Έτσι, αναλυτές αναμένουν τις πωλήσεις να ξεπεράσουν το μισό εκατομμύριο, αφού το πρώτο iPad είχε πωλήσεις της τάξεως των 300.000 συσκευών σε 24 ώρες.

Η σειρά προϊόντων των iPad είναι η ταχύτερα πωλούμενη στην ιστορία των ηλεκτρονικών συσκευών σε μακροχρόνιο επίπεδο(κάτι που γίνεται ακόμα πιο σπουδαίο αν θυμηθεί κανείς τις ουρές για παιχνιδοσυσκευές του τύπου Xbox, PlayStation κ.λ.π.), με 2 δις. δολάρια απολαβές μόλις σε τρεις μήνες. Αναφορικά, το iPhone έκανε ενάμισι χρόνο για να αποφέρει τέτοια κέρδη. Βέβαια με βάση τις μονάδες που έχουν πουληθεί το ρεκόρ Guinness το κατέχει το Microsoft Kinect το οποίο πούλησε 133.333 μέσο όρο συσκευών κάθε μέρα για 60 ημέρες.

Το iPad2 έχει το προτέρημα πως βγάζει τη δεύτερη γενιά της συσκευής του ενώ οι αντίπαλοι μόλις βγάζουν τα πρώτα μοντέλα. Το άλλο πλεονέκτημα είναι η πλέον εδραιωμένη αλυσίδα προώθησης της συσκευής σε πάρα πολλά καταστήματα ανά τον κόσμο αλλά κυρίως στις Η.Π.Α. όπου και το iPad2 αναμένεται να κάνει τη μεγαλύτερη θραύση. Αναφορικά τα καταστήματα της Apple ανέρχονται στα 221 ενώ τα καταστήματα που θα κάνουν πώληση της συσκευής είναι περίπου 1.100.

Ένα άλλο σημείο που πρόκειται να επηρεάσει τις προτιμήσεις των αγοραστών είναι η τιμή. Το «βασικό» μοντέλο του iPad2 θα είναι στα 499 δολάρια, με 16gb ενώ το αντίστοιχο μοντέλο του iPad2 με 32 gb είναι φθηνότερο κατά 70 δολάρια από τον κύριο ανταγωνιστή των 32gb ΧOOM το οποίο κοστίζει 799 δολάρια.

Αναμένουμε και τα επίσημα νούμερα μετά το Σαββατοκύριακο, και θα δούμε εάν θα σπάσει κάποιο ρεκόρ…[via]

Read more: TECH&TECH: Γεμίζουν με iPad2 τα μαγαζιά στις Η.Π.Α. http://www.techandtech.gr/2011/03/ipad2_13.html#ixzz1GUFn03Xk

Δεν υπάρχουν σχόλια: