Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τα iPads εισβάλλουν στα πιλοτήρια



Το iPad της Apple κάνει επιδρομή στα πιλοτήρια. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ έδωσε για πρώτη φορά το «πράσινο φως» για τη χρήση της συσκευής από πιλότους τσάρτερ, σε αντικατάσταση των έντυπων χαρτών πλοήγησης, σύμφωνα με το Bloomberg. Η απόφαση καλύπτει τα iPads που χρησιμοποιούνται από την εταιρεία πτήσεων τσάρτερ, Executive Jet Management, θυγατρική της NetJets του Warren Buffett και ανοίγει το δρόμο για τους πιλότους άλλων αεροπορικών εταιρειών να ζητήσουν άδεια χρήσης της συσκευής.

Από την αεροπλοΐα έως τις υπηρεσίες της κυβέρνησης, η ταμπλέτα της Apple χτυπά την πόρτα των εργαζομένων πολλών διαφορετικών κλάδων. Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η τεχνολογία και ο κλάδος υγείας υιοθετούν με τον ταχύτερο ρυθμό τη χρήση του iPad ως επαγγελματικού εργαλείου, σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιήσει το Νοέμβριο του 2010 η Good Technology, εταιρεία που ειδικεύεται στο λογισμικό κινητών. Τα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν πως σε δείγμα 4.000 επιχειρήσεων-πελατών της Good Technology, το 36,8% των ενεργοποιήσεων ταμπλετών iPad προήλθε από τον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, το 11,4% από τις εταιρείες προηγμένης τεχνολογίας και το 10,5% από τον κλάδο υγείας.

Η κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη για το 10,5% των ενεργοποιήσεων iPad έως το Νοέμβριο του 2010. Η χρήση της συσκευής από την κυβέρνηση συνεχίζει να διευρύνεται. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που συλλέγουν στοιχεία για το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχουν μαζί τους πάντα iPad, όταν διενεργούν μελέτες στον κλάδο.[via]

Read more: TECH&TECH: Τα iPads εισβάλλουν στα πιλοτήρια http://www.techandtech.gr/2011/03/ipads.html#ixzz1GClWhVhh

Δεν υπάρχουν σχόλια: