Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Το IPhone 5 Θα Έχει Μεταλλική Πλάτη Με Κεραία Το Σήμα Της Apple;




Έχει αναφερθεί, ότι η Apple σχεδιάζει να αλλάξει τη σχεδίαση στο iPhone 5  και να πάει από τη γυάλινη πλάτη του iPhone 4, σε ένα αλουμινένιο σασί για το iPhone 5, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τα θέματα που προέκυψαν με τα ραγίσματα και τις γρατζουνιές, μαζί με θέματα φινιρίσματος της βαφής.
Σύμφωνα με μια πηγή του Macotakara, η νέα μεταλλική πλάτη θα έχει ενσωματωμένο ένα λογότυπο της Apple κατασκευασμένο από ρητίνη, το οποίο θα έχει όλες τις κεραίες (WiFi, δικτύου κλπ), προφανώς αντικαθιστώντας τις κεραίες στο σασί του κινητού, που υπάρχουν στο νυν iPhone 4.
Η γυάλινη σχεδίαση του iPhone 4, όπως υποστηρίζουν οι πηγές, άφησε την Apple απογοητευμένη με την αντοχή και το βάρος της.
Τα προβλήματα, στο μεταξύ, με τη σχεδίαση της κεραίας - το επονομαζόμενο κεραία-γκέιτ - ανάγκασε την Apple να προσφέρει δωρεάν θήκες Bumper για να αντιμετωπίσει τα παράπονα λήψης.
Τελικά, τα προβλήματα που περιβάλλουν το πολύ καθυστερημένο λευκό iPhone 4, οφείλονται, όπως υποστηρίζεται, στις δυσκολίες βαφής κατά την κατασκευαστική διαδικασία, κάτι που η απομάκρυνση από τη γυάλινη σχεδίαση θα αντιμετωπίσει μια και καλή.
Η αναφορά επίσης αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρχει ο ίδιος διπλοπύρηνος επεξεργαστής A5 της Apple που υπάρχει και στο iPad 2 και ότι η παρουσίαση - όπως γενικά αναμένεται - θα γίνει τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο αυτού του έτους.
Φυσικά, η Apple μπορεί να κοιτάει και πέρα από το αλουμίνιο, στο Liquidmetal (= Υγρό Μέταλλο), μια τεχνολογία στην οποία έχει επενδύσει τον προηγούμενο χρόνο και η οποία προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο για την κατασκευή του εργαλείου αφαίρεσης της SIM.
Το Liquidmetal υποτίθεται ότι είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές, τη διάβρωση και τους λεκέδες και το ίδιο ισχυρό με το τιτάνιο, χρησιμοποιώντας μόνο το ένα τρίτο του υλικού.

Πηγή: SlashGear  [via]

Read more: TECH&TECH: Το IPhone 5 Θα Έχει Μεταλλική Πλάτη Με Κεραία Το Σήμα Της Apple; http://www.techandtech.gr/2011/03/iphone-5-apple.html#ixzz1G7bNHB5O

Δεν υπάρχουν σχόλια: