Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2011

Microsoft: Περισσότερο ήθος από Google, Apple και Facebook

Microsoft is more ethical than Google, Apple and Facebook
Και αν κάποιοι βρίσκουν ότι η παραπάνω πρόταση δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, την άποψή τους δε συμμερίζεται το Ινστιτούτο Ethisphere το οποίο κατατάσσει την εταιρεία του Redmond σε υψηλότερη θέση από τους άλλους τρεις κολοσσούς της πληροφορικής.
To Ethisphere Institute κάθε χρόνο αξιολογεί περισσότερες από 3,000 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις από διάφορους τομείς της οικονομίας και συντάσσει έναν κατάλογο με εκείνες που επιδεικνύουν τις πιο σωστές και ξεκάθαρες πρακτικές στη λειτουργία τους, προάγουν ήθος και παράλληλα αποτελούν ηγετικές οντότητες στον τομέα τους.
Google, Apple και Facebook δεν βρίσκονται στη λίστα με τις 110 πιο «ηθικές» εταιρείες του πλανήτη, τη στιγμή που η Microsoft δεσπόζει σε αυτή μαζί με την Adobe, τη Cisco, το eBay και τη Symantec.
Δείτε ποιες εταιρείες βρίσκονται στη λίστα για το 2011
Το γεγονός ότι η Microsoft συμπεριλήφθηκε σε αυτή τη λίστα, αποτελεί – δίχως άλλο – μια εντυπωσιακή επίδειξη (ίσως και απόδειξη) μεταστροφής για την εταιρεία, αναλογιζόμενοι τα πάμπολλα προβλήματα που έχει περάσει στο παρελθόν με δίκες και συγκρούσεις σχετικά με τις μονοπωλιακές πρακτικές που εφάρμοζε. Τα βήματά της θα κληθεί να ακολουθήσει και η Google αν επιθυμεί να επιστρέψει του χρόνου στις πιο ethical companies του κόσμου, δεδομένου ότι είναι η σειρά της να βρεθεί στο στόχαστρο για τις πολιτικές που ακολουθεί και για τις οποίες βρίσκεται εν εξελίξει έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…[via]


Read more: TECH&TECH: Microsoft: Περισσότερο ήθος από Google, Apple και Facebook http://www.techandtech.gr/2011/03/microsoft-google-apple-facebook.html#ixzz1HF6QbZLx

Δεν υπάρχουν σχόλια: