Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Mozilla- θα αλλάξει τον τρόπο που χειρίζεται τις ενημερώσεις του Firefox




H Mozilla θα αλλάξει τον τρόπο που χειρίζεται τις ενημερώσεις του Firefox, επιλέγοντας την προσέγγιση που έχει το Google Chrome. Αυτό σημαίνει την κυκλοφορία σχετικά μικρών ενημερώσεων μόλις αυτές είναι διαθέσιμες, αντί να περιμένει για μία μεγάλη σημαντική ενημέρωση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος προϊόντων της Mozilla Jay Sullivan στο PCPro. To Firefox 4 θα είναι η τελευταία μεγάλη ενημέρωση που θα κυκλοφορήσει η εταιρία, πρόσθεσε.

H Google κατάφερε να κερδίσει σημαντικό μερίδιο της αγοράς για το Chrome μόλις σε ένα χρόνο μέσα από ένα χρονοδιάγραμμα βάζοντας μερικές κύριες λειτουργίες σε μικρά διαστήματα τον έξι εβδομάδων. O Crome 9 βγήκε πριν από ένα μήνα και ήδη είμαστε στην έκδοση Chrome 10 beta. H Mozilla έχει επικεντρωθεί σε μονολιθικές ενημερώσεις οι οποίες καθυστερούν, χάνοντας μερίδιο από την αγορά.

Η Mozilla άλλαξε επίσης τον τρόπο που χειρίζεται τις beta εκδόσεις του πλοηγού. Ο Firefox 4, για παράδειγμα, είναι στην δωδέκατη έκδοση του beta ενώ παλαιότερα συνήθως ήταν τρεις ή τέσσερις. Η τελευταία έκδοση πριν την τελική κυκλοφορία (Release Candidate) του Firefox 4 αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Τα μεγάλα νούμερα δεν έχουν σημασία, λέει ο Sullivan, καθώς προστίθενται λιγότερες λειτουργίες σε κάθε beta, αλλά είναι περισσότερες οι εκδόσεις.

Το Firefox 4 καθυστέρησε μέχρι φέτος, με την πρώτη υποψήφια έκδοση beta να κυκλοφορεί στις 29 Ιουνίου του 2010.

Πηγή:electronista  [via]

: http://www.techandtech.gr/2011/03/mozilla-firefox.html#ixzz1FSMlcCin

Δεν υπάρχουν σχόλια: