Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Pwn2Own: "Έπεσε" το iPhone και το BlackBerry



Το iPhone 4 της Apple και το BlackBerry Torch 9800 της RIM υπέκυψαν στις προσπάθειες παραβίασης των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό Pwn2Own, κάτι που δεν συνέβει με κινητά Android και Windows Phone 7.

O Charlie Miller μαζί με τον Dion Blazakis από την εταιρεία ασφάλειας Ιndependent Security Evaluators ήταν οι δύο ερευνητές που νίκησαν το iPhone 4. O Μiller έχει κερδίσει επανειλημμένες φορές τον διαγωνισμό αλλά αυτήν την φορά δήλωσε πως δυσκολεύτηκε. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό δεσμεύονται να μην δημοσιοποιήσουν τις τεχνικές λεπτομέρειες των κενών ασφαλείας που εκμεταλλεύτηκαν και παραδίδουν τα συμπεράσματα τους και τον κώδικα με τον οποίο έγινε η παραβίαση στην διοργανώτρια αρχή. Η διοργανώτρια αρχή παραδίδει το υλικό στις εταιρείες και αυτές έχουν προθεσμία έξι μηνών να διορθώσουν τα κενά ασφάλειας. Μετά την πάροδο του χρονικού αυτού διαστήματος οι πληροφορίες γίνονται δημόσιες.

Οι ερευνητές Miller και Blazakis, με την βοήθεια άλλων τριών, κατάφεραν και παραβίασαν το BlackBerry Torch. Ένας εξ αυτών, ο Vincenzo Iozzo, εργάζεται στην εταιρεία Zynamics GmbH η οποία έχει εξαγοραστεί από την Google πρόσφατα.

Για την παραβίαση τόσο του iPhone όσο και του Torch χρειάστηκαν ελάχιστα δευτερόλεπτα, δηλαδή όσο μπορεί να διαρκεί η σύνδεση ενός τηλεφώνου στον υπολογιστή. Το βραβείο όπως και στις περιπτώσεις των browsers, είναι 15000 δολάρια και η συσκευή στην οποία έγινε η παραβίαση.

Όμως κανείς δεν προσπάθησε να παραβιάσει το Samsung Nexus One με Android και το Dell Venue με Windows Phone 7, αφού όσες ομάδες είχαν δηλώσει συμμετοχή είτε ακύρωσαν την εμφάνιση τους, είτε δεν εμφανίστηκαν.


Πηγή: Computerworld  [via]

Read more: TECH&TECH: Pwn2Own: "Έπεσε" το iPhone και το BlackBerry http://www.techandtech.gr/2011/03/pwn2own-iphone-blackberry.html#ixzz1GSqtbF7X

Δεν υπάρχουν σχόλια: