Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

RIM- ανακοίνωσε ότι το PlayBook θα υποστηρίζει και Android εφαρμογές



Παρ' ότι το PlayBook tablet της RIM δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, πολλοί υποψήφιοι αγοραστές πίστευαν ότι η μεγαλύτερη αδυναμία της εν λόγω συσκευής είναι η έλλειψη πληθώρας εφαρμογών, ιδίως σε σύγκριση με τα "οικοσυστήματα εφαρμογών" της Apple και της Google. Για να εξαλείψει τα προβλήματα αυτά, η RIM ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο tablet της θα έχει τη δυνατότητα να τρέξει Android εφαρμογές.

Η εταιρεία θα κυκλοφορήσει δύο "app players" οι οποίοι θα παρέχουν ένα περιβάλλον για το PlayBook ώστε να τρέχει BlackBerry Java και Android 2.3 εφαρμογές, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες μέσω του BlackBerry App World. Η εν λόγω λειτουργία θα είναι διαθέσιμη το καλοκαίρι και θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα σε περισσότερες από 250.000 εφαρμογές εφόσον συμπεριλαμβάνει ολόκληρο το Android Market.

Επιπλέον, η RIM ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει στην αγορά ένα SDK το οποίο θα επιτρέπει στους προγραμματιστές να αναπτύσσουν εφαρμογές σε C/C++ για το BlackBerry Tablet OS του PlayBook, το οποίο βασίζεται σε QNX Neutrino.

«Αυτές οι επιλογές θα προσφέρουν στους χρήστες μας μια ακόμα μεγαλύτερη επιλογή εφαρμογών και θα παρουσιάσει επίσης την ευελιξία της πλατφόρμας», δήλωσε ο co-CEO της RIM, Mike Lazaridis.
Τέλος η RIM θα παρουσιάσει τους νέους "app players" και το SDK του BlackBerry Tablet OS στις 3 με 5 Μαΐου και το PlayBook θα διατεθεί στην αγορά της Βόρειας Αμερικής στις 19 Απριλίου με τιμές που θα κυμαίνονται από $499 για 16GB αποθηκευτικού χώρου μέχρι $699 για 64GB.


Πηγή: Techspot [via]

Read more: TECH&TECH: RIM- ανακοίνωσε ότι το PlayBook θα υποστηρίζει και Android εφαρμογές http://www.techandtech.gr/2011/03/rim-playbook-android.html#ixzz1HcDhjwFc

Δεν υπάρχουν σχόλια: