Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Επεκτείνεται η παραγωγή Windows Phone 7 smartphones




Η υιοθέτηση των Windows Phone 7 από τη Nokia φαίνεται να έπεισε κάποιους OEM/ODM κατασκευαστές smartphones από την Ταϊβάν να «ανεβάσουν ρυθμούς» στην κατασκευή κινητών με το νέο «φορητό» λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Αν και οι συσκευές που χρησιμοποιούμε φέρουν τη… «στάμπα» μιας εταιρείας, δεν είναι πάντα αυτή που τις κατασκευάζει – αντίθετα, συμβεβλημένες εταιρείες, αναλαμβάνουν την παραγωγή για λογαριασμό της, οι λεγόμενες OEM/ODM (Original Equipment/Device Manufacturer, «ο πραγματικός κατασκευαστής του εξοπλισμού/της συσκευής»). Ορισμένες από αυτές, λοιπόν, βλέποντας τη Nokia να υιοθετεί τα Windows Phone 7 ως βασικό λειτουργικό σύστημα για τα νέα smartphones της, και ελπίζοντας σε πιθανές παραγγελίες τέτοιων συσκευών τόσο από την ίδια τη Nokia όσο και από άλλους κατασκευαστές ή και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, έσπευσαν να αρχίσουν τη μαζική παραγωγή τους.

Αν και οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν ήδη παρουσιάσει μοντέλα που βασίζονται στο Android της Google, οι OEM/ODM κατασκευαστές hardware εκ Ταϊβάν θεωρούν πως τα Windows Phone 7 έχουν αρκετές πιθανότητες επέκτασης, ειδικά σε αγορές που δεν έχουν ακόμη «κυριευθεί» από τις προτάσεις των Apple και Google.[via]

: http://www.techandtech.gr/2011/03/windows-phone-7-smartphones.html#ixzz1FdFqwUVX

Δεν υπάρχουν σχόλια: