Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Android: πλατφόρμα εφαρμογών για τον αμερικανικό στρατό



Ο αμερικανικός στρατός σχεδιάζει μια πλατφόρμα εφαρμογών βασισμένη στο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα της Google, το Android, που θα βοηθά τους στρατιώτες σε τακτικές επιχειρήσεις. Η πρώτη συσκευή που θα προκύψει ως αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής φέρει το όνομα «Joint Battle Command-Platform (JBC-P) Handheld». Το framework στο οποίο βασίζεται η πλατφόρμα, που ονομάζεται «Mobile/Handheld Computing Environment», επιτρέπει στις εφαρμογές να προσφέρουν ασφάλεια και ευελιξία χρήσης στα διάφορα σώματα του αμερικανικού στρατού, ανεξαρτήτως του developer κάθε εφαρμογής.

Η πλατφόρμα σχεδιάζεται από το παράρτημα Software Engineering Directorate στο Huntsville της Alabama. Το JBC-P θα χρησιμοποιείται στο πεδίο της μάχης από το στρατό ξηράς και τους πεζοναύτες από το 2013. Θα δίνει την ευχέρεια επικοινωνίας με συστήματα σε αεροσκάφη, ελικόπτερα, επίγεια οπλικά συστήματα, καθώς και με τον ήδη υπάρχοντα φορητό εξοπλισμό. Το development kit της πλατφόρμας θα είναι διαθέσιμο για τους developers μέχρι τον προσεχή Ιούλιο. Οι ιθύνοντες του αμερικανικού στρατού αναμένεται να αποφασίσουν αν θα χρησιμοποιηθεί κοινό εμπορικό hardware ή αποκλειστικά κρατικό υλικό για την υλοποίηση του JBC-P smartphone.

Σε κάθε περίπτωση, το σύστημα JBC-P Handheld θα υποστηρίζει τα πρότυπα Joint Tactical Radio System, JTRS Soldier Radio Waveform Netted Iridium, καθώς και τα δίκτυα τα οποία χρησιμοποιεί το Σώμα των Πεζοναυτών. Το όλο σύστημα ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό, ακόμα και όταν είναι συνδεδεμένο σε ασύρματο. Λέγεται ότι το σύστημα είναι εύκολο στην εκμάθηση και τη χρήση. Ανάμεσα σε άλλα χαρακτηριστικά, θα δίνει πληροφορίες θέσης στρατιωτών, και οι χρήστες του θα μπορούν να πληροφορούν τους υπολοίπους για τη θέση του εχθρού.[via]

Read more: TECH&TECH: Android: πλατφόρμα εφαρμογών για τον αμερικανικό στρατό

Δεν υπάρχουν σχόλια: