Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Apple: Χρήση ανθρακονήματος στην κατασκευή επόμενων προϊόντων;


Η Apple, κίνησε την περιέργεια πολλών, όταν πριν λίγο καιρό προχώρησε στην πρόσληψη ενός ακόμη εξειδικευμένου ατόμου, με το όνομα Kevin Kenney. O κ. Kenney, εξειδικεύεται και ασχολείται στενά, κατά την διάρκεια των τελευταίων 14 ετών, με την κατασκευή ποδηλάτων, για τα οποία ως πρώτη και κύρια ύλη χρησιμοποιούν τα ανθρακονήματα.

Η πρώτη μας σκέψη σύμφωνα κα με την τελευταία φήμη που έκανε την εμφάνισή της στο Διαδίκτυο, οδηγείται στην υπόθεση, πως η εταιρεία σκοπεύει να εγκαταλείψει τα «ξεπερασμένα» υλικά που χρησιμοποιούσε εδώ και χρόνια, όπως αλουμίνιο, γυαλί, κ.ά, και ίσως ασχοληθεί με ένα πιο ανθεκτικό υλικό, που εκτός των άλλων, θα επιφέρει και επιθυμητά αποτελέσματα για την Apple, η οποία εκτιμά πως με την χρήση ανθρακονήματος, οι συσκευές της εκτός από εντυπωσιακό σχεδιασμό, θα αποκτήσουν και μειωμένο βάρος. Ένας παράγοντας στον οποίο στοχεύει πολύ η εταιρεία.

Μην ξεχνάμε, πως είχε διαρρεύσει μια είδηση που ήθελε την Apple να χρησιμοποιεί ίνες άνθρακα για την πλάτη του επόμενου iPhone, αλλά η ιδέα απορρίφθηκε άμεσα, λόγω του υψηλού κόστους του υλικού. Τώρα όμως, η Apple ξεκινά και πάλι να σκέφτεται σοβαρά την εξερεύνηση των ανθρακονημάτων ή υλικών παρόμοιων με αυτό.[via]

Read more: TECH&TECH: Apple: Χρήση ανθρακονήματος στην κατασκευή επόμενων προϊόντων;

Δεν υπάρχουν σχόλια: