Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Apple- ανακοίνωσε την έκδοση του Final Cut Pro X στην διάρκεια του ΝΑΒ 2011

Apple στην διάρκεια της εκδήλωσης Final Cut Pro User Group Network Supermeet που πραγματοποιήθηκε στο National Association of Broadcasters Show, παρουσίασε μερικά από τα χαρακτηριστικά της καινούργιας έκδοσης του Final Cut Pro X, το επαγγελματικό πακέτο εφαρμογών για την επεξεργασία βίντεο της εταιρίας."

Η νεότερη έκδοση του Final Cut Pro X, έχει δημιουργηθεί εξ' αρχής από την Apple και διαθέτει υποστήριξη 64 bit, ανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον, καθώς και μια σειρά από καινούργια χαρακτηριστικά. Το λογισμικό εκμεταλλεύεται τα βασικά χαρακτηριστικά του Mac OS X όπως Cocoa, Core Animation, Open CL και Grand Central Dispatch προκειμένου να βελτιώσει την απόδοση και να βελτιώσει την ταχύτητα. Για παράδειγμα με την υποστήριξη του Grand Central Dispatch, θα έχει την δυνατότητα να κάνει χρήση όλων των πυρήνων του επεξεργαστή, προκειμένου να αυξήσει την ταχύτητα στο rendering που εκτελείται στο παρασκήνιο.

Μαζί με το ανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον, το Final Cut Pro X περιλαμβάνει ανασχεδιασμένο σύστημα για διαχείριση του χρώματος, καθώς επίσης και ανάλυση έως 4Κ στην αναπαραγωγή, "magnetic timeline" που επιτρέπει την μετακίνηση των βίντεο κλιπ χωρίς να μεταβάλλεται η θέση των υπολοίπων, "Compound Clips" για εύκολο nesting του βίντεο, αυτόματο cleanup του ήχου, non-destructive color balancing και "Smart Collections" για την οργάνωση των βιντεο κλιπ.

Επιπλέον το λογισμικό έχει δανειστεί ορισμένες λειτουργίες από το entry-level πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο iMovie, όπως την υποστήριξη rendering στο παρασκήνιο, καθώς και έναν inline precision editor. Περιλαμβάνει ακόμη την αυτόματη αναγνώριση προσώπων (face detection), και την δυνατότητα αναγνώρισης λήψεων (medium, wide, και close-up).

Το Final Cut Pro X θα είναι διαθέσιμο το Ιούνιο από το Mac App Store, πρός $299 δολάρια.


undefined

Screenshot από την ιστοσελίδα TheLoop [via]

Read more: TECH&TECH: Apple- ανακοίνωσε την έκδοση του Final Cut Pro X στην διάρκεια του ΝΑΒ 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: