Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Apple- θέλει να προλάβει τη Google στην υπηρεσία παροχής μουσικής.

undefined

Επανερχόμαστε με νεότερες πληροφορίες από το Πρακτορείο Reuters : φαίνεται ότι η Apple είναι τελικά έτοιμη να ξεκινήσει την υπηρεσία παροχής μουσικής μέσω του σύννεφου (cloud based).  Κατά πάσα πιθανότητα το φόρτο εργασίας θα αναλάβουν οι υπολογιστές του Κέντρου της στη Βόρεια Καρολίνα.


Ακόμη δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες, αλλά σύμφωνα με το Reuters η Apple θα ενεργοποιήσει την υπηρεσία νωρίτερα από την αντίστοιχη της Google. Σύμφωνα με το έγκριτο πρακτορείο ειδήσεων, η υπηρεσία θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν τη μουσική τους στους υπολογιστές της Apple και κατόπιν να μπορούν να την αναπαράγουν από οποιαδήποτε συσκευή μπορεί να συνδεθεί στο internet (και διαθέτει iTunes υποθέτουμε).

Νεότερες πληροφορίες : ο Peter Kafka, στο All Things Digital συμπληρώνει το δημοσίευμα του Reuters με κάποιες επιπλέον πληροφορίες. Αντίθετα με την προσέγγιση της Amazon στο θέμα, η Apple θέλει να έχει πάρει άδεια για τη μουσική που πρόκειται να διαθέσει πριν την έναρξη της υπηρεσίας. Ήδη (σύμφωνα πάντα με τον Kafka), έχει πετύχει συμφωνία με δύο από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες, και είναι έτοιμη να ξεκινήσει σύντομα. Η συμφωνία θα επιτρέπει την αποθήκευση ενός αντιγράφου του μουσικού κομματιού στους servers της Apple και την ταυτόχρονη αναπαραγωγή του από πολλούς χρήστες.

Σύμφωνα με την περιγραφή του Kafka για την υπηρεσία, “η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τραγούδια που είτε αγόρασαν μέσω iTunes, είτε τα έχουν στο δίσκο τους, και να τα ακούν από πολλές διαφορετικές συσκευές.


Πηγή : engadget  [via]

Read more: TECH&TECH: Apple- θέλει να προλάβει τη Google στην υπηρεσία παροχής μουσικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: