Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η Apple σπάει τη σιωπή της για το iPhone tracking και υπόσχεται να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα

Η Apple σπάει τη σιωπή της για το iPhone tracking και υπόσχεται να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα

Σήμερα η Apple έδωσε στη δημοσιότητα ένα αμφιλεγόμενο Q&A για την καταγραφή θέσης που πραγματοποιεί το iPhone και την αποθήκευση στοιχείων.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι δεν παρακολουθεί το στίγμα των iPhone και ότι τα δεδομένα, που για την ώρα βρίσκονται σε ένα απροστάτευτο αρχείο, θα κρυπτογραφούνται στην επόμενη έκδοση του iOS.

Από την άλλη όμως η Apple αποδέχεται ότι τα iPhone στέλνουν δεδομένα θέσης, δημιουργώντας μια βάση από Wi-Fi hotspots και κεραιών κινητής, όμως αυτές οι πληροφορίες στέλνονται ανώνυμα και μπορεί να είναι σε απόσταση μέχρι και 100 μιλίων από την πραγματική θέση του κινητού.
Ο λόγος για τη δημιουργία αυτής της βάσης δεδομένων, είναι ώστε να μπορεί η εταιρεία να παρέχει καλύτερες location based υπηρεσίες, έχοντας τη δυνατότητα να εντοπίσουν καλύτερα τη θέση του χρήστη σε σχέση με αυτές. Τα δεδομένα που καταγράφονται στο αρχείο consolidated.db, μπορεί να προέρχονται από την ίδια τη βάση δεδομένων της Apple και όχι από τον χρήστη.

Δεν διευκρινίζεται γιατί πρέπει το αρχείο να είναι τόσο εκτενές και αναλυτικό, εφόσον δεν το χρησιμοποιεί και η ίδια. Ούτε γιατί λαμβάνεται backup αυτού μέσω του iTunes. Το ίδιο ασαφής είναι και στο πότε αυτά τα δεδομένα είναι διαθέσιμα σε άλλες εταιρείες, όμως το iAds μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για στοχευμένες διαφημίσεις, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο με την έγκριση του χρήστη.

Κατά τα σχέδια της Apple με το επόμενο major update του iOS το αρχείο αυτό θα μικρύνει, θα σταματήσει η λήψη αντιγράφου ασφαλείας στον υπολογιστή, θα διαγράφεται όταν οι υπηρεσίες θέσης είναι απενεργοποιημένες και θα είναι κρυπτογραφημένο.
Μπορείτε να δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Apple.
Πηγή:  pcmag.com   [via]

Read more: TECH&TECH: Η Apple σπάει τη σιωπή της για το iPhone tracking και υπόσχεται να κρυπτογραφήσει τα δεδομένα

Δεν υπάρχουν σχόλια: