Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Apple: Ανάπτυξη νέας τεχνολογίας P2P για μεταφορά αρχείων



H Apple προέβει πρόσφατα στην κατοχύρωση ενός νέου διπλώματος ευρεσιτεχνίας, στο οποίο περιγράφεται μια ενδιαφέρουσα P2P τεχνολογία, που αναλαμβάνει το έργο του διαμοιρασμού αρχείων και ενδέχεται να την συναντήσουμε κάποια στιγμή στα iPhone ή στα iPad. Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας περιλαμβάνονται πληροφορίες που επεξηγούν τον τρόπο λειτουργίας, όπως οτι π.χ. θα χρησιμοποιεί μια μοναδική μαγνητική πυξίδα και μια κωδικοποιημένη μέθοδο υπερηχητικού τόνου για να μεταφέρει τα αρχεία.

Η τεχνολογία επίσης, θα επιτρέψει στον χρήστη την γρήγορη και ασύρματη μεταφορά δεδομένων προς τον υπολογιστή ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Μια εικασία που μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το σημείο, είναι ότι ίσως επιτρέψει επιτέλους και τον ασύρματο συγχρονισμό στο iTunes. Τέλος, να συμπληρώσουμε ότι θα χρησιμοποιείται το πρότυπο NFC, το οποίο αρχίζει και χρησιμοποιείται ευρέως τον τελευταίο καιρό και στην Αμερική/Ευρώπη με την προοπτική να γίνει καθιερωμένη τεχνολογία ανταλαγής πληροφοριών τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ωστόσο, χάρη στην RIAA, διαπιστώθηκε πως υπάρχει κάποιο αρνητικό στοιχείο στο όλο θέμα. Η παρούσα τεχνολογία, δεν προσφέρεται για την δωρεάν ανταλλαγή αρχείων μεταξύ χρηστών με συσκευές iPhone, καθώς απαιτείται πληρωμή. Οπότε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμη με ακρίβεια, για το που μπορεί να βρει πλήρη εφαρμογή η νέα τεχνολογία, ή απλώς δεν έχουμε ακόμη τις κατάλληλες διευκρινίσεις.[via]

Read more: TECH&TECH: Apple: Ανάπτυξη νέας τεχνολογίας P2P για μεταφορά αρχείων

Δεν υπάρχουν σχόλια: