Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Apple- μηνύει την Samsung για αντιγραφή των iPhone/iPad

Σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal αναφέρει ότι η Apple προχώρησε σε μήνυση κατά της Samsung για αντιγραφή του iPhone και του iPad.

Η αγωγή που κατατέθηκε στις 15 Απριλίου εστιάζει στα smartphones και τα Tablets της σειράς Galaxy. Ειδικότερα για τα smartphones η Apple εστιάζει στο μοντέλο Galaxy S 4G που όπως αναφέρει έχει αρκετές ομοιότητες με τα iPhone 3G/3GS ενώ αναφέρει παράλληλα τα μοντέλα Epic 4G και Nexus S. Επιπλέον η εταιρεία υποδεικνύει και το Galaxy Tab ως προϊόν αντιγραφής (πιθανόν το μοντέλο των 7' ιντσών) το οποίο κυκλοφόρησε περί τα τέλη του 2010.

Στην αγωγή της η Apple αναφέρει συγκεκριμένα :

«Αντί να καινοτομήσει και να αναπτύξει τη δική της τεχνολογία και ένα μοναδικό στυλ για τη σειρά προϊόντων στα Smartphone και στα tablets, η Samsung επέλεξε να αντιγράψει την τεχνολογία της Apple, το γραφικό περιβάλλον και το πρωτοποριακό στυλ σε αυτά τα προϊόντα απομίμησης.»

Posted Image

Όπως αναφέρουν αναλυτές, παρόμοιες αγωγές σπανίως έχουν κάποιο τελικό επίσημο αποτέλεσμα και ο κύριος λόγος που γίνονται είναι για επιχειρηματικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και πιέσεις διαφόρων καταστάσεων. Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο εταιρείες έχουν στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια, με τη Samsung να κατασκευάζει αρκετά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του iPhone και του iPad όπως τον επεξεργαστή A5 που βρίσκεται στο iPad 2[via]

Read more: TECH&TECH: Apple- μηνύει την Samsung για αντιγραφή των iPhone/iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια: