Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Ελαστικό κινητό εν όψει!ενα ελαστικό... κινητό - «χαμαιλέοντα» επινόησε ο ασιάτης σχεδιαστής Σανγκ Τσινγκ Τσανγκ. Η ανατρεπτική συσκευή, όπως εξηγεί ο ίδιος, ξεφεύγει από την απλή λογική της οθόνης αφής. Με τη βοήθεια οργανικών φωτοδιόδων (OLED) υπόσχεται μια πρωτοφανή λειτουργική εμπειρία: μέσω του εύκαμπτου πληκτρολογίου αφής του επιτρέπει στον χρήστη την προέκταση ή τη συρρίκνωση του μεγέθους της οθόνης αλλά και τη δυνατότητα αλλαγής της θέσης και της λειτουργίας των πλήκτρων του.

Με μια απλή κίνηση ο χρήστης μπορεί να σπρώξει τα τέσσερα ορθογώνια μέρη που υπάρχουν στο κάτω μέρος του τηλεφώνου, μεταμορφώνοντάς το από πληκτρολόγιο σε κουμπιά ελέγχου για ηλεκτρονικά παιχνίδια, σε πλήκτρα επιλογής και αναπαραγωγής μουσικών αρχείων και βίντεο ή ακόμη σε ένα πλήρες πληκτρολόγιο αφής για την εύκολη πληκτρολόγηση μηνυμάτων.

Αν και μέχρι στιγμής ο Τσανγκ δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω στοιχεία ως προς τις δυνατότητες του ελαστικού κινητού, μια τέτοια εξέλιξη ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέα γενιά διαδραστικών τηλεφώνων που θα μπορούν να μεταλλάσσονται ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη τους.

[via]

Read more: TECH&TECH: Ελαστικό κινητό εν όψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: