Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αυξάνονται οι ιντερνετικές επιθέσεις σε κρίσιμης σημασίας συστήματα

Οι βασιζόμενες στο διαδίκτυο επιθέσεις σε κεντρικά συστήματα αποφασιστικής σημασίας όπως είναι αυτά του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού και της υδροδότησης αυξήθηκαν σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.
Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας H/Y McAfee ερεύνησε μεταξύ 200 στελεχών των τεχνολογιών πληροφορικής (ΙΤ) που εργάζονται για εταιρείες κοινής ωφέλειας σε 14 χώρες. Οι 8 στους 10 δήλωσαν πως τα δίκτυα τους αποτέλεσαν στόχο των χάκερς πέρσι.
Ως πιθανότερη πηγή των επιθέσεων πιθανολογείται η Κίνα, ακολουθούμενη από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Ο αριθμός των περιστατικών που αναφέρθηκαν ήταν υψηλότερος από αυτόν του 2009 όταν μόλις το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως είχαν πέσει θύμα επίθεσης.
Παρά το γεγονός ότι παρόμοιες επιθέσεις έχουν τη δυνατότητα να προσβάλλουν ιστοσελίδες και εταιρικά δίκτυα, οι ερευνητές δήλωσαν πως θεωρούν απίθανο η πρόθεσή τους να ήταν η διακοπή των ενεργειακών προμηθειών.
Ωστόσο, παραμένει η πιθανότητα οι επιθέσεις αυτές να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στο μέλλον και το 75% πιστεύει πως τη προσεχή διετία θα έχουμε σοβαρές επιθέσεις ικανές να διακόψουν την παροχή υπηρεσιών για τουλάχιστον 24 ώρες, απώλειες ζωής, προσωπικές βλάβες και επιχειρηματικές χρεοκοπίες.[via]


Read more: TECH&TECH: Αυξάνονται οι ιντερνετικές επιθέσεις σε κρίσιμης σημασίας συστήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: