Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ελλιπέστατη η προστασία προσωπικών δεδομένων στο facebook

undefined“Θεμελιωδώς λανθασμένες” είναι σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, οι υπάρχουσες προσεγγίσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και δη στο facebook.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κολούμπια, ανέλυσαν τον τρόπο με τον οποίο σπουδαστές του πανεπιστημίου, ηλικίας από 18 – 25 ετών, χρησιμοποιούν το facebook.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ήταν, ότι το 100% των χρηστών αποκάλυπταν προσωπικά τους δεδομένα χωρίς να έχουν πρόθεση για κάτι τέτοιο και χωρίς να γνωρίζουν σε πόσο βαθμό.

Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, σε ποσοστό 93,8%, οι σπουδαστές συνειδητοποίησαν ότι αποκάλυπταν πληροφορίες, που ήθελαν να κρατήσουν κρυφές.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη, ότι ο τρόπος με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν το θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στο facebook, έχει άμεση επίδραση στον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αντιμετωπίζουν το ζήτημα αυτό.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των σπουδαστών δήλωσαν ότι έλεγξαν τις ρυθμίσεις για την προστασία τους αφού είχανε διαβάσει σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο, αλλά δεν τις άλλαξαν.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι πολλοί από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων δεν κατανοούν ακριβώς το μέγεθος της σημασίας προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων.[via]

Read more: TECH&TECH: Ελλιπέστατη η προστασία προσωπικών δεδομένων στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: