Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Νηπιαγωγεία Στις ΗΠΑ Προμηθεύονται IPad 2



Οι νεαροί μαθητές στο Aubrun, Maine των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας από την έναρξη της σχολικής τους εμπειρίας. Η περιφέρεια έχει αγοράσει 285 iPad 2 για να χρησιμοποιηθούν από όλα τα νήπεια και δασκάλους των τάξεων.
Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Μάϊο με πλήρη επέκταση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το φθινόπωρο.
Η σχολική επιτροπή της περιφέρειας ενέκρινε δαπάνη ύψους $200.000 για την αγορά iPad, η οποία καλύπτει επίσης ασφάλεια, εκπαιδευτικό λογισμικό κατάλληλο για τις συγκεκριμένες ηλικίες, εκπαίδευση και άλλες δαπάνες του προγράμματος. Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει και στα έξι σχολεία της μικρής κοινότητας, η οποία έχει συνολικό πληθυσμό 25.000 κατοίκους. Είναι μάλλον η πρώτη φορά στο Maine που δίνονται iPad σε ολόκληρη τάξη, αν και η πολιτεία έχει πολύ πετυχημένο πρόγραμμα με Mac laptop για τους μεγαλύτερους μαθητές.

Η ιδέα ξεκίνησε όταν εκπαιδευτικοί κάτοχοι iPad παρατήρησαν σημαντική βελτίωση σε νήπια, τα οποία είχαν προηγουμένως προβλήματα εκμάθησης της αλφαβήτου, που είχαν ασχοληθεί με εκπαιδευτικό λογισμικό στο iPad. H συσκευή θεωρείται πιο φορητή και λιγότερο δαπανηρή από φορητούς υπολογιστές, αλλά και πιο κατάλληλη για τις ηλικίες τις συγκεκριμένης ομάδας. Οι αρμόδιοι ευελπιστούν να αυξήσουν τα ποσοστά αλφαβητισμού στην περιοχή από 62 στο 90 τα εκατά μέσα σε δύο χρόνια.




Πηγή:electronista  [via]

Read more: TECH&TECH: Νηπιαγωγεία Στις ΗΠΑ Προμηθεύονται IPad 2

Δεν υπάρχουν σχόλια: