Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Με ουρές έκανε το ντεμπούτο του το iPad 2 στην Ιαπωνία




"Το iPad 2 της Apple έκανε το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία, μετά από ένα μήνα καθυστέρηση λόγω των φυσικών καταστροφών που έπληξαν την Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου."


Με ουρές υποδέχθηκαν οι Ιάπωνες την δεύτερη έκδοση του δημοφιλούς gadget της Apple, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις έφθαναν μέχρι και τα τρία τετράγωνα από το κατάστημα, όπως για παράδειγμα στο Apple Store της Ginza στο Τοκίο. Το iPad 2 δεν διατέθηκε στην Ιαπωνία το ίδιο χρονικό διάστημα με τις υπόλοιπες χώρες διεθνώς, λόγω του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν την χώρα στις 11 Μαρτίου, με αποτέλεσμα η ανυπομονησία των χρηστών στην χώρα του ανατέλλοντος ήλιου να θεωρείται δεδομένη. Κι ενώ το iPad 2 διατέθηκε στην Ιαπωνία την ίδια ημέρα με το λευκό μοντέλο του iPhone 4, όπως αναφέρει η εφημερίδα WSJ οι περισσότεροι στήθηκαν στις ουρές για το iPad.

Ο πρώτος στην ουρά έφθασε στις 8 μ.μ. την Τετάρτη, υπομένοντας μάλιστα μια βροχερή βραδιά. Οι ουρές δεν ήταν τόσο μεγάλες όπως με την διάθεση του προηγούμενου μοντέλου, ενώ το κατ' αρχή φαινομενικά μειωμένο ενδιαφέρον ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι το iPad 2 δεν αποτελεί μια ριζοσπαστική έκδοση του προϊόντος. Δεδομένου ότι η Apple ανακοίνωσε την διάθεση του δημοφιλούς gadget στην Ιαπωνία μόλις την προηγούμενη ημέρα, καταδεικνύει ότι η εταιρία βρίσκει αρκετή ανταπόκριση το καταναλωτικό κοινό, με τον ανταγωνισμό στην χώρα από τις εταιρίες ηλεκτρονικών να είναι μεγάλος.

Το iPad 2 είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία από τα καταστήματα της Apple, από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Softbank Mobile Corp. και ορισμένα καταστήματα ηλεκτρονικών. Η τιμή του ξεκινάει από 44,800 yen, παρόμοια με το μοντέλο πρώτης γενιάς.[via]

Read more: TECH&TECH: Με ουρές έκανε το ντεμπούτο του το iPad 2 στην Ιαπωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια: