Κυριακή 3 Απριλίου 2011

iPad: ευάλωτο σε επιθέσεις hacking

20110228 ipad 2 500x342 iPad: ευάλωτο σε επιθέσεις hacking

Πρόσφατη έρευνα από την εταιρεία SophosLabs μας φανερώνει ότι οι συσκευές  τύπου smartphone και tablet, συμπεριλαμβανομένων των διάσημων συσκευών Apple iPad και iPad 2, είναι ευάλωτες σε επιθέσεις hacking σε επίπεδο παραγωγής.
Οι ερευνητές δεν παραδίδουν πολλές πληροφορίες, για να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο επίθεσης και εκμετάλλευσης αυτής της ευπάθειας από επιτιθέμενους. Μας αναφέρουν όμως ορισμένους τρόπους προστασίας και μέτρα που μπορούν να λάβουν οι εταιρείες για μελλοντική παραγωγή των συσκευών.
Η μεθοδολογία της επίθεσης είναι αρκετά απλή και μπορεί
να επιτρέψει την αλίευση των δεδομένων που υπάρχουν στις συσκευές αυτές μέσω του υλικού (μέταλλο, πλαστικό, γυαλί) από το οποίο είναι κατασκευασμένη η συσκευή. Τα μέτρα προστασίας δεν είναι hi-techαλλά είναι μία πρώτη λύση στο πρόβλημα.
Συγκεκριμένα εάν περικλύσετε το iPad ή το smartphone με ένα μεταλιζέ πλαστικό ή χαρτόνι, μειώνονται οι πιθανότητες να γίνει παραβίαση της συσκευής. Πειράματα που διενεργήθηκαν στα SophosLabs, αλλά και στην Οξφόρδη και το Βανκούβερ, έδειξαν ότι η καλύτερη ασπίδα βρίσκεται σε υλικά που συνήθως καταλήγουν στα απορρίμματα. Με άλλα λόγια τα σακουλάκια από τα πατατάκια και το μεταλιζέ χαρτόνι στις συσκευασίες για πίτσα αποδείχθηκαν άκρως αποτελεσματικές.
Ένα ακόμη παράδειγμα αποτελεί η συσκευασία από τα πατατάκια Pringles, η οποία αν απλωθεί μπορεί να καλύψει ακόμη και ένα iPad.[via]

Read more: TECH&TECH: iPad: ευάλωτο σε επιθέσεις hacking

Δεν υπάρχουν σχόλια: