Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πόσο “πράσινο” είναι το iPhone;

Με αφορμή την Ημέρα της Γης που έπεσε την προηγούμενη βδομάδα, οι διαχειριστές του Geekaphone αποφάσισαν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο φιλικό προς το περιβάλλόν είναι το iPhone και γενικότερα τα κινητά τηλέφωνα, από τη διαδικασία παραγωγής τους μέχρι και το τέλος της ζωής τους.

Γνωρίζατε πως λιγότερο από το 10% των iPhones ανακυκλώνονται; Για την ακρίβεια, μέσα στο 2010 42.300.000 από αυτά έχουν βρεθεί στα σκουπίδια και μόλις 4.700.000 έχουν ανακυκλωθεί. Αυτά τα νούμερα έρχονται τη στιγμή που η Apple προσφέρεται να ανακυκλώσει η ίδια δωρεάν τις συσκευές της. Επιπλέον, κάθε χρόνο τα κινητά τηλέφωνα που καταλήγουν στα σκουπίδια, ευθύνονται για 65.000 τόνους τοξικών αποβλήτων ενώ 49 άνθρωποι έχουν δηλητηριαστεί κατά τη διάρκεια συναρμολόγησης της οθόνης αφής του κινητού της Apple.
Παρόλαυτα, το iPhone 4 είχε 18% λιγότερες εκπομπές σε σχέση με τους προκατόχους του, ένα στοιχείο που είναι ενθαρρυντικό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσο “πράσινο” είναι το iPhone. Εσείς ανακυκλώνετε τα κινητά τηλέφωνα που δεν χρειάζεστε πλέον;
undefined
[via][via]

Read more: TECH&TECH: Πόσο “πράσινο” είναι το iPhone;

Δεν υπάρχουν σχόλια: