Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τα iPhone και iPad διατηρούν κρυφά αρχείο με πληροφορίες τοποθεσίας των χρηστών

Apple

Σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας, Alasdair Allan και Pete Warden, τα iPhone και iPad 3G της Apple καταγράφουν και αποθηκεύουν κρυφά σε ένα αρχείο την τοποθεσία των κατοχών τους. Έτσι με το κατάλληλο λογισμικό, υπάρχει η δυνατότητα "χαρτογράφησης" των τοποθεσιών που βρέθηκε ο εκάστοτε χρήστης.

Η Apple από την πλευρά της δεν έχει σχολιάσει αυτή την αποκάλυψη παρ' όλα αυτά η πρακτική αυτή φαίνεται να καλύπτεται από τους όρους χρήσης:

«Ενδέχεται να συλλέγουμε πληροφορίες όπως το επάγγελμα, τη γλώσσα, τον ταχυδρομικό κώδικα, το μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό της συσκευής, την τοποθεσία καθώς και την ζώνη ώρα όταν ένα προϊόν της Apple χρησιμοποιείται έτσι ώστε να κατανοήσουμε καλύτερα την συμπεριφορά του καταναλωτή και να βελτιώνουμε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την διαφήμιση μας».

Οι δύο ερευνητές έγραψαν πως δεν γνωρίζουν για ποιον λόγο τα iPhones και τα iPads συλλέγουν πληροφορίες τοποθεσίας αλλά φαίνεται να είναι καθαρά με πρόθεση.

Επίσης τα δεδομένα φαίνεται να μεταφέρονται από συσκευή σε συσκευή με τον απλό συγχρονισμό και έτσι το εν λόγω αρχείο με τις πληροφορίες αντιγράφεται και στον υπολογιστή του κατόχου όταν αυτός συγχρονίζεται με κάποια από τις παραπάνω συσκευές της εταιρείας.



Τέλος, οι ερευνητές διανέμουν δωρεάν το iPhone Tracker, το οποίο είναι το εργαλείο με το οποίο μπορεί ο χρήστης να "διαβάσει" το αρχείο το οποίο περιέχει τις πληροφορίες τοποθεσίας.


Πηγή: BBC  [via]   [video]

Read more: TECH&TECH: Τα iPhone και iPad διατηρούν κρυφά αρχείο με πληροφορίες τοποθεσίας των χρηστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: