Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Microsoft -υποστηρίζει "ποιότητα αντί ποσότητα"

Η Microsoft υποστηρίζει "ποιότητα αντί ποσότητα"

Η Microsoft υποστηρίζει ότι οι εφαρμογές που διατίθενται για τα κινητά της είναι λιγότερο πολυάριθμες, αλλά κινούνται σε ανώτερο επίπεδο ποιότητας.
Μπορεί η ποσότητα των διαθέσιμων εφαρμογών στο Windows Marketplace να ωχριά μπροστά στην αντίστοιχη του Appl App Store, ή του Android Market, ωστόσο, στη Microsoft επισημαίνουν δύο πράγματα: ότι αφενός ο ρυθμός με τον οποίον προσελκύονται developers στο "στρατόπεδό" της αυξάνεται διαρκώς και αφετέρου, ότι εκείνο που τους ενδαφέρει είναι η ποιότητα των διαθέσιμων εφαρμογών και όχι η ποσότητα.
Έτσι, στα χαρτιά τουλάχιστον, το Windows Marketplace αριθμεί σήμερα πάνω από 11.500 εφαμρογές, εκ των οποίων οι 7.500 διατίθενται επό πληρωμή. Σε αντιδιαστολή με αυτά τα νούμερα, το Apple App Store φιλοξενεί πάνω από 350.000 εφαρμογές για συσκευές iOS, ενώ το Android Market προσφέρει πάνω από 150.000. Μάλιστα επισημαίνεται ότι η ραγδαία εξάπλωση της πλατφόρμας Android αναμένεται ότι θα ωθήσει τον αριθμό των εφαρμογών της μπροστά από εκείνο του App Store, αν κρίνει κανείς από την τεράστια αύξηση της τάξης του 127% που σημείωσε μέσα στο 2010.
Οι υπεύθυνοι της Microsoft σημειώνουν ότι στους τεράστιους αριθμούς που προβάλλουν οι ανταγωνιστές τους κάνουν "ζαβολιές", όπως π.χ. μετράνε ως ξεχωριστές εφαρμογές τις διάφορες εκδόσεις μιας εφαρμογής που κυκλοφορεί σε πολλές γλώσσες. Επίσης άλλη κατηγορία "σκουπιδοεφαρμογών" είναι εκείνες που περιέχουν απλώς άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν μέσω του web browser, ή πρόκειται για χαμηλής ποιότητας περιεχόμενο, όπως συλλογές εικόνων ή wallpapers.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότεροι από 36.000 προγραμματιστές εγγεγραμένοι στη Microsoft, οι οποίοι έχουν ως σκοπό τη δημιουργία εφαρμογών για τα Windows Phone 7. Όμως, μόλις το 40% από αυτούς έχουν δώσει μέχρι σήμερα κάποια εφαρμογή η οποία να έχει αναρτηθεί στο Windows Marketplace, γεγονός που καταδεικνύει τα περιθώρια πολλαπλασιασμού των διαθέσιμων apps.
Ένα είναι σίγουρο: η Microsoft δεν δείχνει με κανέναν τρόπο διατεθιμένη να υποχωρήσει στην αγορά του mobile computing. Αυτήν την στιγμή κατέχει το 5,5% ως μερίδιο αγοράς επί των πωλήσεων παγκοσμίως και μέχρι το 2015, όπως τουλάχιστον προβλέπει η εταιρεία στατιστικών ερευνών, IDC, αυτό το νούμερο αναμένεται να αγγίξει το 20%.

Πηγή: CNET[via]

Read more: TECH&TECH: Microsoft -υποστηρίζει "ποιότητα αντί ποσότητα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: