Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Motorola-- θα έχει ξεκλείδωτους bootloaders στις επόμενες συσκευές


motorolaandroid

H Motorola έχει κακό παρελθόν όσο αφορά τους bootloaders. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις όλες οι μεγάλες συσκευές της εταιρίας είχαν κλειδωμένους bootloaders και έτσι δεν υπήρχε δυνατότητα για καλούδια όπως custom kernels. Το γεγονός αυτό έκανε πολύ κόσμο να αρχίσει την γκρίνια και να δημιουργεί petitions για να αλλάξει η κατάσταση. Πράγμα που από ό,τι φαίνεται έγινε.
Η Motorola απάντησε στον Irwin Proud (τον άνθρωπο που ξεκίνησε το petition) και είπε πως θα αλλάξει η στάση της εταιρίας για τις επόμενες συσκευές. Συγκεκριμένα, η απάντηση ήταν:
“In terms of your question – we completely understand the operator requirement for security to the end user, and as well, want to support the developer communities desire to use these products as a development platform.  It is our intention to enable the unlockable/relockable bootloader currently found on Motorola XOOM across our portfolio of devices starting in late 2011, where carriers and operators will allow it.”
Ωραία και καλά ως εδώ αλλά προσέξτε το ιδιαίτερο σημείο "where carriers and operators will allow it". Πράγμα που σημαίνει ότι κάποια που θα έρχονται μέσω ορισμένων μόνο εταιριών θα μπορούν πολύ άνετα να είναι κλειδωμένα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε κάποιο τέτοιο θέμα ως τώρα αλλά ποτέ δεν ξέρεις.
Μία μία οι εταιρίες βλέπουν ότι για να προσεγγίσουν περισσότερο κόσμο πρέπει να πηγαίνουν και ως ένα βαθμό με τα νερά του. Έτσι, μετά την Sony Ericsson και η Motorola ακολουθεί τον ίδιο δρόμο. Καιρός και για τις υπόλοιπες.
[via]
[via]

Read more: TECH&TECH: Motorola-- θα έχει ξεκλείδωτους bootloaders στις επόμενες συσκευές

Δεν υπάρχουν σχόλια: